1 augusti 2017

Nyfiken på: Jane Eyre

Handling
Jane Eyre är historien om en föräldralös flicka som tack vare sin självständighet tar sig ur ett liv i förtryck till att bli en oberoende kvinna.

Jane växer upp med hjärtlösa släktingar och tvingas gå i en skola för fattiga. Efter några år blir hon lärare på skolan, men lämnar den när hon blir erbjuden en ställning som guvernant på Thornfield Hall, ett gods som mest liknar ett medeltida slott. Dess ägare, mr Edward Rochester, blir hennes kärlek.

Så visar det sig att Rochester är gift – och att han håller sin »sinnessjuka« fru inlåst i en avskild del av slottet. Jane tvingas till ett svårt beslut.


Varför jag vill läsa den
Som sagt så tycker jag om att läsa klassiker även om jag inte gör det speciellt ofta, men när jag väl gör det så tycker jag om det. Brontë-systrarna har jag varit nyfiken på länge. För några år sedan läste jag Emily Brontës Svindlande höjder och den tog mig verkligen med storm och hör till en av mina favoriter. Därför känns det rätt naturligt att läsa fler av systrarna Brontës böcker och då är Jane Eyre den jag är mest sugen på.

4 kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...