22 augusti 2017

Nyfiken på: Det

Handling
Den lilla staden Derry i Maine ser ut som den typiska amerikanska småstaden trygg och sömnig med sina villaområden, snabbmatsställen och affärer. Men det är bara på ytan. I kloakerna under staden finns något som ligger på lur och iakttar. Där finns ondskan. Där finns Det.

En gång på femtiotalet samlade ett kompisgäng sina krafter och trotsade Det. Förenade av känslan av att vara misslyckade och utstötta, lyckades de driva ondskan och skräcken tillbaka till de mörka djup där den hör hemma. De lovar sedan varandra att samlas igen om Det någon gång skulle komma tillbaka.

Många år senare, när en serie ohyggliga mord och gåtfulla försvinnanden på nytt skakar Derry, lyfter så Mike Hanlon telefonluren och kallar på sina barndomskamrater. Alla lämnar sina hem och familjer, sina vardagsbestyr och karriärer, för att ännu en gång trotsa skräcken och möta Det.


Varför jag vill läsa den
Jag vet att jag har nämnt tidigare att jag bara har läst en novellsamling av King och att jag gärna vill läsa hans böcker också. Har pratat om det i flera år, men det verkar aldrig bli av. Han har ju skrivit en hel del böcker vid det här laget också så det finns några att välja på.

Jag har inte heller läst speciellt mycket skräck, men Det skulle jag gärna vilja läsa då det känns som en klassiker i sammanhanget.

8 kommentarer:

 1. Är också nyfiken på den!

  SvaraRadera
 2. Ja, jag funderar också på att ta mig an Det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul, att filmen kommer snart gör mig ännu mera sugen trots att jag inte gillar skräck :)

   Radera
 3. Skulle också verkligen vilja läsa den men den är SÅÅÅÅ lång!!?? Helt sjukt, kommer nog se filmen istället hehe :)

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...