8 augusti 2017

Nyfiken på: Midnattsrosen

Handling
Elvaåriga Anahita, från en förnäm men fattig indisk familj, inleder en livslång vänskap med den viljestarka prinsessan Indira. Anahita följer med Indira till England som hennes ledsagerska just innan första världskriget bryter ut. I England träffar hon Donald Astbury, motvillig arvinge till den avsides belägna herrgården Astbury, och hans intrigerande mor.

Nittio år senare möter vi den unga amerikanska filmstjärnan Rebecca. När hon spelar in en film på det nu förfallna Astbury Hall dyker Ari, Anahitas barnbarn, oväntat upp och tillsammans börjar de avslöja de hemligheter som hemsökt släkten... 
Med en del spökhistoria, en smula romantik, lite historiska vingslag och massor av familjedrama skapas en underbar berättelse.


Varför jag vill läsa den
Lucinda Riley har varit med några gånger i En smakebit på søndag på de norska bloggarna och jag har alltid blivit intresserad av de böckerna. Nu har en av hennes böcker äntligen kommit på svenska och såklart vill jag läsa den. Handlingen låter väldigt fängslande och verkar påminna lite om Kate Mortons böcker, som jag tyckt mycket om.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...