9 augusti 2017

Tv-serie: Morden i Midsomer säsong 19 del 1

Handling
The Village that rose from the dead
Little Auburn, en by som varit övergiven sedan andra världskriget, öppnas nu åter för allmänheten för första gången på sjuttio år. Men på premiärkvällen för öppnandet hittas unge Finn Thornbury död, överkörd av en stridsvagn

Crime and Punishment
I den avlägsna byn Bleakridge har en grupp invånare bildat ett medborgargarde, och man är beredd att ingripa närhelst ett misstänkt brott är på gång. Efter att en av gardets medlemmar hittats död, kommer Barnabys och Winters utredning att visa hur långt vissa är beredda att gå för att få makt.

Last Man Out
Spänningar uppstår i orten Lower Pampling när en ny typ av cricket hotar en hundraårig tradition. När en stjärnspelare dör under en turnering dras Barnaby och Winter in i ett farligt spel med en överraskningsvisit från Barnabys förflutna

Red in Tooth and Claw
När Barnaby och Winter hittar en död kropp bland levande kaniner så avslöjas en mörk sida hos en lokal husdjursutställning. Är det fråga om en tävling som spårat ur eller drivs mördaren av ännu dunklare motiv?

Totalt har säsong 19 6 avsnitt, men bara 4 har sänts än så länge. Blir en separat recension av de avsnitten senare. I huvudrollerna ses bland annat Neil Dudgeon och Nick Hendrix.

Mina tankar
Som jag nämnt i mina tidigare recensioner hör Morden i Midsomer sommaren till. Det är en lite småmysig serie att se om mord på den engelska landsbygden. Jag är förtjust i den brittiska humorn som smyger sig in och att alla mordfallen utspelar sig i olika typer av miljöer.

Som jag har förstått det är den här säsongen uppdelad i två delar, och de kvarvarande två avsnitten kommer sändas nästa år någon gång. Förstår inte riktigt varför de delar upp det på det sättet, men det är inte min ensak. I den omgången blev jag väldigt förtjust i avsnitten "Crime and Punishment" och såklart "Last Man Out" där Nelsons förre kompanjon Ben Jones dök upp. Uppskattade särskilt scenerna mellan honom och den ny kompanjonen Winter som inte litade på honom. 

Jag gillar också att få se Barnabys familj, speciellt deras nye hund som är så otroligt söt. Däremot kan jag ifrågasätta varför hans fru alltid brukar befinna sig på mordplatsen eller ha en typ av koppling dit. 
Morden i Midsomer säsong 18
Morden i Midsomer säsong 17 

2 kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...