26 september 2018

Film: Johan Falk - Noll tolerans

Handling
Johan Falk, en f. d. polis i nationella insatsstyrkan och numera kriminalinspektör på krimjouren i Göteborgs City, dras in i ett skottdrama i en gränd vid Nordstan. Han dras in i en spiral av händelser där han själv blir åtalad. Han ser ingen annan utväg än att fly.

Filmen är 104 minuter lång och regisserad av Anders Nilsson. I huvudrollerna ses bland annat Jakob Eklund, Marie Richardson och Peter Andersson. Filmen hade premiär 29 oktober 1999.

Jag såg filmen 15 september.

Mina tankar
Dessa Johan Falk-filmer tillsammans med Beck-filmerna har gått otaliga gånger på tv. Ändå har jag inte sett dem, men känner att jag vill se dem nu bara för att ha gjort det. Noll tolerans är den första filmen om Johan Falk och det märks att det är ett tag sedan den kom ut.

Jag brukar inte vara så förtjust i svenska filmer, men har försökt att se lite fler. Historien är ändå bättre än vad jag hade förväntat mig, fast å andra sidan hade jag inte så höga förväntningar heller. Den var ju egentligen rätt förutsägbar, men det är helt okej underhållning för stunden.

Gillade också att den utspelade sig vid kring jul och att det finns en del roliga scener mitt i allt. Har egentligen inte så mycket mer att säga om filmen. En helt okej början och en bra film att slötitta på,

2 kommentarer:

  1. Jag har plöjt hela serien och gillade den. Nu har ju andra säsongen av Springfloden börjat på svt, och man kan se den på svt play. Första säsongen var väldigt bra och böckerna i vanlig ordning ännu bättre. Har du inte sett, så gör det. Ett tips om du vill se bra spänning på teve.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Har tänkt läsa böckerna först, innan jag ger mig i kast med tv-serien

      Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...