25 september 2018

Nyfiken på: Children of Blood and Bone: Solstenen

Handling
Zélie Adebola minns hur det var när Orïsha var ett land som sjöd av magi. Det fanns Brännare som kunde tända eldar, Svallare som styrde över havets vågor, och Zélies egen mamma hade makten att frammana de dödas andar. Men den hänsynslösa kungen utplånade magin och folket som kunde kontrollera den, och tog ifrån Zélie både hennes mamma och hennes hopp.

Men Zélie har en chans att slå tillbaka mot monarkin och göra Orïsha till ett magiskt land igen. Tillsammans med den förrymda prinsessan Amari måste Zélie övervinna kronprinsen, som är fast besluten att förinta magin för gott. Tillsammans med sin bror och Amari ger hon sig ut på det farofyllda uppdraget att återföra magin till Orïsha, men de stöter snart på både inre och yttre svårigheter. Hur ska de kunna stå emot kungen och hans arméer, och hur ska Zélie ensam lyckas lära sig att kontrollera sina krafter?


Varför jag vill läsa den
För det första har den riktigt bra recensioner på Goodreads, bara det är anledning nog. Tycker också det låter riktigt intressant med en annorlunda typ av fantasy som vad jag förstår är inspirerad av den afrikanska kulturen vilket låter väldigt spännande.

4 kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...