30 september 2018

Min bokresa #7 - Bibliotek

Camilla på Mitt bokintresse har en inläggsserie som hon kallar för min bokresa, där hon varje vecka delar med sig av sina tankar kring ett bokligt tema. Idag är ämnet bibliotek.

Jag lånar majoriteten av mina böcker, numera köper jag mest engelska böcker som inte har översatts till svenska. Jag har varken plats eller råd för att köpa alla böcker jag vill läsa och tycker att biblioteken är så bra, de har ju inte bara böcker heller utan erbjuder mycket annat också.

Jag har alltid gillat stämningen på bibliotek, det är tyst och fullt av böcker.

När jag gick i skolan gjorde vi badresor ner till huvudorten och då ingick det alltid ett biblioteksbesök. Det var något som jag gillade väldigt mycket och jag kunde komma hem med en hel kasse med böcker. Så jag är van sedan barnsben att släpa böcker fram och tillbaka.

För bra många år sedan startade kommunbiblioteken i hela inlandet en gemensam satsning där man kan låna från ett bibliotek och lämna tillbaka på ett annat. Så då har man tillgång till 8 bibliotek med bara ett kort. Superbra tycker jag såklart!

När jag bodde i stan och gick skola/arbetade så bodde jag inte ens fem minuter från biblioteket. Det var ganska härligt att ha det så nära och då var det ganska tätt mellan besöken.

Jag bor ju som sagt i Västerbottens inland och det innebär också att det är en hel del avstånd. Nu har jag 8-10 mil till närmaste bibliotek. Nyligen startade mitt hembibliotek en tjänst som innebär att man kan få böckerna hemskickade i postlådan. Det finns såklart vissa krav, exempelvis att man måste bo några mil utanför orten. Jag skyndade mig att anmäla mig till det och har börjat få hem låneböcker på det sättet nu. Jättebra när man pluggar, inte kan eller vill åka 10 mil tur och retur ner på samhället.


4 kommentarer:

 1. Kul att läsa om ett annat sätt med bibliotek, när man inte bor i en tätort. Som jag har gjort hela mitt liv.

  SvaraRadera
 2. vi har ungefär 500 meter till biblioteket, dit kan jag beställa från 25 göteborgska bibliotek.

  SvaraRadera
  Svar
  1. jag kan även ladda ner böcker gratis till min iPad från biblioteket.

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...