11 september 2018

Kulturkollos veckoutmaning: Sant och brottsligt


Tänkte dela med mig av  mina tips om sant och brottsligt i kulturkollos veckoutmaning.

Detta blir en liten lista som också innehåller lite blandade saker, både bok och film. Jag har inte läst så mycket eller sett true crime, men det är en genre jag är nyfiken på.

Vi börjar med Mischling av Affinity Konar. Det är en skönlitterär roman, men som är baserad på sanna händelser under 2:a världskriget. Den handlar om ett tvillingpar som hamnar i ett av nazisternas koncentrationsläger och blir utsatta för experiment. Bitvis mörk och hemsk läsning, men mitt i allt finns det också hopp.

Sedan har vi en film som jag gärna vill tipsa om, The Whistleblower med Rachel Weisz i huvudrollen, som också är baserad på sanna händelser. Handlar om en kvinnlig polis som reser till efterkrigets Bosnien för att hjälpa till med återuppbyggnaden. Väl där upptäcker hon flera typer av brott. En riktigt bra film, där det finns mycket att diskutera.

De sista tipsen får några poddtips. Har börjat lyssna mer på det och då har jag två tips på poddar som handlar om brott. Mitt första tips är Female Serial Killers och mitt andra får bli Seriemördarpodden. Om man vill höra om brott, men på ett litet lättsammare sätt tipsar jag om Misslyckade brott.

8 kommentarer:

 1. Mischling vill jag läsa, även om den är mörk. Bra att det finns hopp i den, annars orkar jag inte. Tack för övriga tips!

  SvaraRadera
 2. väldigt spännande, det här är faktiskt tre tips som jag inte alls har koll på, tack!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att du hittade något intressant. Fick försöka vara kreativ med temat.

   Radera
 3. Mischling har jag tänkt läsa sedan den blev nominerad till Årets bok. Får se om jag får tummen ur innan Bokmässan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tyckte det var en riktigt stark berättelse

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...