22 september 2018

Sommar på strandpromenaden

Titel: Sommar på strandpromenaden
Originalets titel: Summer at Little Beach Street Bakery (2015)
Författare: Jenny Colgan
Översättare: Birgitta Karlström
Serie: Lilla bageriet #2
Antal sidor: 398
Utgivningsår: 2017
Förlag: Massolit
Utläst: 26/8

Handling
Sommaren har anlänt till det lilla fiskeläget i Cornwall och Polly Waterford kunde inte vara lyckligare. Hon är förälskad: i den vackra kuststaden hon kallar hemma, i sitt bageri på strandpromenaden, och mest av allt i sin pojkvän.

Men under ytan gnager en oro. Den milda sommarbrisen som sveper genom staden verkar bära något olycksaligt med sig. Hennes nyfunna vän har precis blivit änka, och hoppas att flytten till staden ska lindra hennes sorg. Men Polly vet något som helt kan rasera vännens försiktiga steg mot återhämtning. Samtidigt får pojkvännen brottas med plikter han trodde att han hade lämnat bakom sig och Polly börjar få svårt att hantera hans allt längre perioder av frånvaro.

Polly siktar mjöl, knådar deg och bakar bröd. Men ingenting verkar hindra den storm som kommer. Är hon på väg att förlora allt det hon kommit att älska?


Tankar om titel och omslag

En något krånglig titel och jag blandar ihop vad hennes böcker heter. Älskar alla detaljerna i omslaget, brödbussen, texten och allt annat.

Mina tankar om boken
Jag tyckte väldigt mycket om den första delen i denna serie och när jag var på biblioteket såg jag denna och tänkte att den skulle passa perfekt att läsa under sommaren.

Det här är feelgood, det är mysigt, roligt, förutsägbart och väldigt underhållande. Man får verkligen härliga sommarkänslor av att läsa den och så blir man självklart sugen på att baka. Vissa delar av boken känns lite utdragen, men det är inte något som jag stör mig på. Jag tycker så mycket om att läsa om livet på ön och Pollys bakande.

Polly är en karaktär som är lätt att gilla. Likaså gäller det många av de andra karaktärerna som bor på ön och är bekanta med Polly. En av mina personliga favoriter är miljonären Reuben - han livar verkligen upp. Handlingen skulle jag beskriva som "småputtrig" och söt och man blir alldeles varm i hjärtat av att läsa Sommar på strandpromenaden.

Om jag skulle ha något att invända så är det nog att det kan bli lite för mycket av det goda. Alla Colgans böcker följer ungefär samma mall - man vet vad man får - och nu i sommar har jag läst två böcker av henne ganska tätt inpå.

Sedan så tyckte jag också att den första boken i denna serie var lite bättre,  men man får samma mysiga känsla. Extra kul är det också att i slutet av boken finns en del recept. Jag har själv inte prövar några av dem, men är väldigt sugen på att göra det.

3 bra saker med boken: ö-livet, bakningen, myskänslan

Betyg: 3/5

Tidigare läst av denna författare
Det lilla bageriet på strandpromenaden
Den lilla bokhandeln runt hörnet

HÄR kan ni läsa en smakbit ur boken.

Andra som bloggat om boken är Nilmas bokhylla, Boklysten och Mias bokhörna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...