24 januari 2019

Serie: The Blacklist säsong 2

Handling
A highly articulate, erudite and intelligent businessman and mastermind, "Red" Reddington, has allegedly been on the "10 Most Wanted List" of various U.S. law enforcement agencies for over 20 years. The legend is that Red is as elusive as he is clever, controlling a labyrinth of creative enterprises, coupled with uncanny ability to gather and finesse information at the drop of a hat. On the first day at FBI for a new female profiler fresh out of Quantico, Red offers to bandy wits with the FBI. Red promises to deliver various criminals and plots previously unknown to any branch of law enforcement... and all Red requests in return is to choose his muse.

Red continues to battle Berlin and faces a new threat from a man named Lord Baltimore. An important person comes back from the past into Red's world. Meanwhile, Liz tries to move forward with her life after her showdown with Tom.

Den andra säsongen har 22 avsnitt och i huvudrollerna ses  bland annat Megan Boone och James Spader.

Jag såg klart säsongen 29 december.

Mina tankar
Jag fastnade verkligen för den första säsongen, men det tog ett tag innan jag satte mig ner och såg den andra. Andra halvan av säsongen såg jag i ett rasande tempo på Netflix i mellandagarna medan jag var förkyld. Den var så spännande att jag var tvungen att fortsätta med tredje säsongen direkt.

Det tog några avsnitt innan jag kom in i den andra säsongen, och här vill jag absolut försöka att inte spoila någon som inte sett serien. Detta är som sagt en serie som jag gillar starkt, både när man ser till handlingen men framförallt karaktärerna.

Fallen är intressanta, och i efterhand är det intressant att se hur fallen hänger ihop och varför Reddington ger dem vissa fall. I den här säsongen hinner det också hända en hel del i personernas privatliv, inte minst i Elizabeths och hennes relation till sin före detta make som visade sig vara någon helt annan än hon först trodde.

Andra halvan av säsongen är nog den starkaste, fallen hänger ihop mer och framförallt leder fallen till en massa ny information, speciellt om Elizabeth och vilken roll hon har.

Jag gillar verkligen karaktärerna, Reddington är min solklara favorit. Han är komplicerad, och fast han är kriminell så har en egen känsla för rätt/fel och vad som är rättvisa.Man vet att han ska vara ond, men samtidigt så har han en god sida. Han har också en än så länge okänd koppling till Elizabeth och deras relation är så himla intressant.

I denna säsong får vi en del svar gällande relationen mellan dessa två huvudkaraktärer, samtidigt som vi får nya frågor. Det tar också en lite oväntad vändning på slutet.

I början av säsongen gillade jag inte alls Tom och jag ville mest att han skulle försvinna. Lite mot min vilja har jag under säsongens gång blivit tvungen att ändra min åsikt om honom.

Jag gillar också skådespelarna, framförallt kemin mellan James Spader och Megan Boone.

The Blacklist är så underhållande och spännande med ett högt tempo och så älskar jag att i väldigt intensiva scener kan det bli väldigt oväntad humor.

Nu började jag ju se den tredje säsongen direkt efter att jag sett klart denna och det säger väl något im hur bra jag tycker denna serie är när jag omöjligt kunde bärga mig.

Favoritkaraktär
Reddington såklart!

Det sämsta med säsongen
Inget. Möjligtvis lite mindre intressanta avsnitt i början, men mot slutet knöts flera av fallen ihop.

Det bästa med säsongen
Allt. Karaktärerna, spänningen, säsongsavslutningen

Hur säsongen slutade
Slutar med att Elizabeth och får mer information om det hemliga sällskapet Kabalen. Hon inser att en av dem som är inblandade är högste chefen på justitiedepartementet. Hon skjuter honom och får ett minne från när hon var barn där hon sköt sin biologiske far och att Reddington försökt skydda henne från att ta reda på det själv. Till slut är Reddington och Liz på flykt på FBI. Liz partner Ressler och de övriga i teamet får i uppdrag att ta fast henne. 

The Blacklist säsong 1

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...