21 juli 2019

Min bokresa #49 - Magisk realism

Camilla på mitt bokintresse har en inläggsserie som heter min bokresa och som varje vecka har ett nytt tema. Den här veckan är ämnet magisk realism.

Först ska jag erkänna att detta är en genre som jag inte har full koll. Jag tycker det blir svårt att veta vart gränsen går mellan "vanlig" skönlitteratur och magisk realism. Jag har alltid sett magisk realism som en genre mittemellan skönlitteratur och fantasy, men det stämmer ju inte helt det heller.

Jag kollade först på Goodreads vad de räknar som magisk realism, men jag tyckte inte att det listorna stämde så bra. De innehöll nästan mer fantasy, ex Harry Potter och de tycker jag inte hör till den genren.

Istället så utgår jag från wikipedias sida om just magisk realism och då blir mitt svar ett annat.

Direkt så ser jag att det finns många författare som jag vill läsa och som räknas till populära författare inom denna genre. Några exempel är Haruki Murakami, Kate Atkinson, Neil Gaiman och Isabel Allende.

När det då gäller magisk realism som jag läst blir det en väldigt kort lista. Först har vi självklart Mästaren och margarita av Michail Bulgakov, den är väldigt annorlunda. En annan bok jag kan komma på med detta tema är Vinden skugga av Carlos Ruiz Zafón. Jag tyckte så mycket om närjag läste den, men det börjar vara några år sedan nu.

1 kommentar:

  1. Du har rätt om Vindens skugga, den tänkte inte jag på, men får väl bortförklara det med att det är för längesen jag läste den.
    Har inte läst något av Kate Aktinson jag heller, men vill gärna.

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...