6 juli 2019

Stad av glas

Titel: Stad av glas
Originalets titel: City of Glass (2009)
Författare: Cassandra Clare
Översättare: Jan Risheden
Serie: The Mortal Instruments #3
Antal sidor: 585
Utgivningsår: 2014
Förlag: Bonnier Carlsén
Utläst: 15/6

Handling
Clary kämpar för att rädda sin mammas liv, men för att få hjälp måste hon åka till Glasstaden, Skuggjägarnas stad i hemlandet Idris. Men att ta sig in oinbjuden i staden är förbjudet enligt Lagen, och att bryta mot den kan straffas med döden.

Kärlek är en dödlig synd och gamla hemligheter kan visa sig vara livsfarliga, när Clary och Jace tillsammans står upp mot Valentine, den ondskefulle före detta skuggjägaren som också är deras pappa!


Tankar om titel och omslag
Jag gillar att omslagen har olika karaktärer från bokserien och att man även ser New Yorks skyline. Jag gillar ju när titlarna i en serie följer ett mönster, men jag blandar alltid ihop titlarna och i vilken ordning de kommer.

Mina tankar om boken
Den här gången dröjde det i alla fall inte ett år mellan att jag fortsatte läsa serien. Förra boken lästes i oktober och jag kommer hyfsat ihåg vad som hände.

När det gäller Clares böcker har jag stundtals svårt att veta vilken ordning de ska läsas. Enligt författarens hemsida rekommenderas att först läsa de tre första i denna serie för att därefter läsa en annan serie och senare läsa de tre sista delarna i The mortal instruments-serien. Det kan blir förvirrande med andra ord.

Denna del är inte lika spännande som de två första, men man får en större inblick i skuggjägar-världen och deras egen stad. Dessutom får man även följa Simon en hel del och han är något av en favorit tillsammans med Magnus Bane. Vi får även veta mer om Clare och Jace och deras relation till varandra, slutet var inte så överraskande ändå.

Jag gillar den värld som Clare bygger upp, den är väldigt detaljrik och jag gillar denna typ av urban fantasy där vi både befinner oss i den vanliga världen och i en magisk värld. Stad av glas känns både som en avslutning och början på samma gång.

Gemensamt för alla böcker av Clare jag läst hittills är att de är väldigt spännande och har ett högt tempo. Det är också det jag tycker om med hennes böcker, de är så underhållande att läsa och går trots sin storlek ändå ganska fort att läsa, trots långa kapitel.

Helst av allt vill jag läsa klart denna serie, men jag kommer nog läste hennes andra serie emellan att jag läser denna.

3 bra saker med boken: spännande, lättläst och intressant värld

Betyg: 3/5

Tidigare läst av denna författare
Stad av skuggor
Stad av aska

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...