10 juli 2019

PS Jag gillar dig fortfarande

Titel: PS Jag gillar dig fortfarande
Originalets titel: PS I Still Love You (2015)
Författare: Jenny Han
Översättare: Sofia Ejheden
Serie: To All The Boys I´ve Loved Before #2
Antal sidor: 339
Utgivningsår: 2018
Förlag: Lavender Lit
Utläst: 19/6

Handling
Lara Jean hade inte planerat att falla för Peter. De var ju aldrig ens ett par på riktigt, eller? Men när allting ser ut att ordna sig mellan dem händer något annat: ett filmklipp som fångat Lara Jeans allra mest privata ögonblick sprids som en löpeld över skolan. Samtidigt dyker en gammal bekantskap upp i hennes liv igen och komplicerar allting ytterligare.

I andra boken om Lara Jean och hennes systrar utsätts Lara Jean för slut-shaming, och hon inser hur svårt det kan vara att släppa taget om saker. Det är tur att hon har sina systrar. Song-tjejer håller ihop för alltid. 


Tankar om titel och omslag
Tycker omslaget är så mysigt och det passar så bra ihop med omslagen till de övriga böckerna i serien.

Mina tankar om boken
Tidigare i år läste jag tillsammans med Camilla den första delen i denna serie och nu när sommaren började närma sig växte också suget efter denna typ av feelgood-YA-romance-böcker.

Denna fortsätter där den förra boken slutade och jag tycker ungefär lika bra om denna som om den förra. Jag gillar Lara Jean som huvudkaraktär, hon är intressant att läsa om och jag gillar att man får ta del av hennes kreativa sida också. Sedan tycker jag också det är spännande att läsa om henne för att hon även har ett koreanskt ursprung. Sedan kan jag också tycka det är ovanligt att läsa young adult med en närvarande, ensamstående pappa till flera döttrar.

Boken växlar mellan den romantiska handlingen och mellan de lite mer humoristiska delarna. Blandningen blir i slutändan ganska så bra, men vissa gånger blir det nästan för sockersött.

Jag tycker också om bikaraktärerna, älskar lillasystern Kitty och hennes rättframhet och Stormy som bor på ett äldreboende.

Allt som allt en väldigt mysig, underhållande och lättsam romance och jag längtar efter att läsa den sista delen.

3 bra saker med boken: karaktärer, lättsam, mysig

Betyg: 4/5

Tidigare läst av denna författare
Till alla killar jag har gillat

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...