19 september 2019

Film: Fantasia

Handling
I denna Disneyklassiker får du möta dansande svampar och förtrollande älvor, Musse Pigg som trollkarlens lärling, marscherande kvastar, mörka demoner och alla andra oförglömliga episoder. Allt till tonerna av The Philadelphia Orchestra, under ledning av Leopold Stokowski.

Filmen är 124 minuter lång. Filmen hade svensk premiär 7 oktober 1942.

Jag såg filmen 1 september

Mina tankar
Det är lite kul att se Disney-filmerna i kronologisk ordning, även om man känner till många av de klassiska sagorna har jag aldrig sett dem i sin helhet.

Fantasia är nog en av de filmer som jag har varit mest nyfiken på, just för att den är lite annorlunda jämfört med en del andra filmer.

Jag kan tänka mig att filmen är ännu mäktigare om man ser den exempelvis i en biosalong med bra ljud och bild.

Jag gillar ändå Fantasia, den känns som namnet antyder väldigt fantasifull och jag tycker det är kul att musiken har en sån framträdande roll i filmen. Hela filmen bygger ju egentligen på musikstyckena och så är det fint tecknade historier till.

Det blir som 7 minifilmer man ser. Jag har svårt att välja favorit då det är så olika historier. Men jag gillar den som handlar om årstiderna väldigt mycket, det är bekant klassisk musik och så är den väldigt fin tecknad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...