25 september 2019

Snow Like Ashes

Titel: Snow Like Ashes
Originalets titel: -
Författare: Sara Raasch
Översättare: -
Serie: Snow like ashes 
Antal sidor: 422
Utgivningsår: 2014
Förlag: Balzer + Bray
Utläst: 21/8

Handling
Sixteen years ago the Kingdom of Winter was conquered and its citizens enslaved, leaving them without magic or a monarch. Now, the Winterians’ only hope for freedom is the eight survivors who managed to escape, and who have been waiting for the opportunity to steal back Winter’s magic and rebuild the kingdom ever since.

Orphaned as an infant during Winter’s defeat, Meira has lived her whole life as a refugee, raised by the Winterians’ general, Sir. Training to be a warrior—and desperately in love with her best friend, and future king, Mather — she would do anything to help her kingdom rise to power again.

So when scouts discover the location of the ancient locket that can restore Winter’s magic, Meira decides to go after it herself. Finally, she’s scaling towers, fighting enemy soldiers, just as she’s always dreamed she would. But the mission doesn’t go as planned, and Meira soon finds herself thrust into a world of evil magic and dangerous politics – and ultimately comes to realize that her destiny is not, never has been, her own.
 


Tankar om titel och omslag
Jag gillar verkligen omslaget och titeln. Omslaget är riktigt snyggt och jag gillar alla detaljerna i chakram och hur den visar upp de olika årstiderna.

Mina tankar om boken
Detta är en bok som jag inte hört talas om så mycket tidigare, men handlingen gjorde mig nyfiken att läsa den. Detta är en bok som jag läst tillsammans med Camilla.

Tyvärr blev jag lite besviken på Snow like ashes, det är ingen dålig bok men den var inte lika bra som jag trodde att den skulle vara. Det märks att författaren var ganska ung när hon skrev boken och det märks verkligen att det är YA. Tycker tråkigt nog också att boken var väldigt förutsägbar och blev inte alls förvånad över hur boken slutade och vad som händer med Meira.

Det kändes inte heller som att jag fastnade för boken, jag hade svårt att känna något för karaktärerna och jag tror att det är en bidragande orsak till att jag blev besviken på boken. Det var först mot den sista tredjedelen av boken som det började bli spännande och det är alldeles för lång tid att vänta på att saker ska hända.

Däremot tycker jag att världen har potential att bli intressant, att världen är uppdelad i olika årstider känns som ett spännande koncept och att även människorna och naturen är formad efter årstiderna.

Snow like ashes är tyvärr lite av en besvikelse, även om boken inte är dålig så saknade jag en del saker med den. Däremot finns det såklart bra saker med boken också.3 bra saker med boken: omslaget, intressant värld och spännande mot slutet

Betyg: 3/5

Tidigare läst av denna författare
Har inte läst något av denna författare tidigare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...