11 september 2019

Saker ingen ser

Titel: Saker ingen ser
Originalets titel: -
Författare: Anna Ahlund
Översättare: -
Serie: -
Antal sidor: 413 
Utgivningsår: 2017
Förlag: Rabén & Sjögren
Utläst: 14/7

Handling
Det händer mycket i korridorerna på Sibylla allmänestetiska läroverk. Där finns Fride som är så kär i Miriam att hen inte kan tänka på annat. Yodit som målar och försöker ta plats i gänget. Johannes som läser Karin Boye och försöker få plats i livet. Aron, vars tvillingsyster Linn fick all talang. Och Linn, som undrar vad hon ska göra med den. Och så är det Sebastian, han som ska kyssa en ny person varje månad. Ett nyårslöfte som trasslar till saker för fler än honom själv.

Tankar om titel och omslag
Jag gillar titeln, den förklarar väldigt bra hur det är att följa eleverna under ett år. Omslaget funkar det också.

Mina tankar om boken
Jag har inte läst något av Anna Ahlund tidigare, men läst väldigt mycket bra saker om hennes böcker på olika bokbloggar så tänkte att det var dags att ge henne en chans.

Jag tyckte att detta var en riktigt bra bok. Jag behövde något lite mer snabbläst då jag läste på kvällarna efter jobbet och var ganska trött. Språket flöt på lätt och bra och jag gillade att boken delades in efter olika månader.

Trots att det är många karaktärer man får följa hade jag inge större problem att hålla isär personerna.  Det som jag nog gillar mest med boken är att man får följa flera olika karaktärer under ett helt år. Man får flera olika perspektiv på händelserna. Jag kan också känna igen karaktärsdrag och de olika typerna från när jag själv gick i skolan, vilket jag tycker ger en liten extra krydda till boken. Jag tycker också det är kul att man får läsa om olika typer av relationer, både romantiska och vänskapliga.

Saker ingen ser var en riktigt positiv överraskning och det gör mig nyfiken på att läsa mer av Anna Ahlund.

3 bra saker med boken: snabbläst, bra karaktärer, igenkänning

Betyg: 4/5

Tidigare läst av denna författare
Har inte läst något av denna författare tidigare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...