20 september 2019

Serie: Big Little Lies säsong 2

Handling
While Madeline and Celeste take new in town single mom Jane under their wing, none of them realises how the arrival of Jane and her inscrutable little boy will affect them all. Big little lies is a brilliant take on ex-husbands and second wives, schoolyard scandal, and the dangerous little lies we tell ourselves just to survive.

Den andra säsongen har 7 avsnitt och i huvudrollerna ses bland annat Reese Witherspoon, Nicole Kidman och Meryl Streep.

Jag såg klart säsongen 31 augusti.

Mina tankar
Jag tyckte seriens första säsong som byggde på boken var riktigt bra så jag var nyfiken på att se den andra säsongen också fast samtidigt så var jag lite skeptisk.

Författaren har själv varit delaktig i historien som berättas under andra säsongen och jag tycker att det känns lite mer trovärt då. Vad jag tyckte var bra med fortsättningen var att vi fick en sorts fortsättning där boken/serien tidigare tog slut.

Detta är i mångt och mycket Nicole Kidmans serie, det är i mitt tyckte hon som har de allra starkaste och drabbande scenerna. Jag känner inte samma engagemang för de övriga sidohistorierna.

Meryl Streep spelar svärmodern som är sjukt obehaglig, hon ger mig verkligen rysningar i hur hon försöker påverka Celeste och barnen när hon utåt sett ser så trevlig och timid ut.

Det tog ganska lång tid för mig att se de sju avsnitten, men det har nog med att göra att de krävde att jag var i rätt humör för att se den.

Jag är ändå nöjd med slutet, även om många frågor lämnas obesvarade. Samtidigt uppskattar jag att själv få tänka mig en fortsättning.

Big little lies säsong 1

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...