7 september 2019

Nevernight

Titel: Nevernight
Originalets titel: -
Författare: Jay Kristoff
Översättare: -
Serie: The Nevernight Chronicle #1
Antal sidor: 463
Utgivningsår: 2017
Förlag: HarperCollins
Utläst: 13/7

Handling
Mia Covere is only ten years old when she is given her first lesson in death.

Destined to destroy empires, the child raised in shadows made a promise on the day she lost everything: to avenge herself on those that shattered her world.

But the chance to strike against such powerful enemies will be fleeting, and Mia must become a weapon without equal. Before she seeks vengeance, she must seek training among the infamous assassins of the Red Church of Itreya.

Inside the Church's halls, Mia must prove herself against the deadliest of opponents and survive the tutelage of murderers, liars and demons at the heart of a murder cult.


Tankar om titel och omslag
Jag gillar omslaget, den vita bakgrunden mot det svarta. Titeln har också sin förklaring. Känns som ett väldigt typiskt fantasyomslag.

Mina tankar om boken
Denna bok har jag hört otroligt mycket om på Booktube vilket har gjort mig väldigt nyfiken. Det är en bok som jag läst tillsammans med Camilla.

Nevernight var inte riktigt som jag trodde, trots att jag inte haft någon större aning om vad den skulle handla om. Den tog ganska lång tid att komma in i, och jag upplevde den som ganska snårig att läsa. Speciellt i början när det var  mycket fotnötter och flera sidor med bara kursiv text.

Det är dock en intressant historia, om än väldigt mörk. På det viset tycker jag inte att detta är YA, denna känns mer som vuxen fantasy. Mia är dock en intressant karaktär, fast stundtals tycker jag det är ganska jobbigt att läsa om henne då hon bär på så mycket hat.

Boken blir mer och mer spännande och jag tyckte att det först var på slutet som läsningen lossnade ordentligt. Den kan i och för sig ha med bokens händelser att göra. Jag ser dock fram emot att läsa nästa del.

3 bra saker med boken: spännande, intressant värld och karaktärer

Betyg: 3/5

Tidigare läst av denna författare
Illuminae
Gemina
Obsidio

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...