5 september 2019

Tv-serie: Stranger Things säsong 3

Handling
In a small town where everyone knows everyone, a peculiar incident starts a chain of events that leads to the disappearance of a child, which begins to tear at the fabric of an otherwise peaceful community. Dark government agencies and seemingly malevolent supernatural forces converge on the town, while a few locals begin to understand that there's more going on than meets the eye.

Den tredje säsongen har 8 avsnitt och i huvudrollerna ses bland annat Millie Bobby Brown, Winona Ryder och David Harbour.

Jag såg klart säsongen 20 augusti.

Mina tankar
Jag är en person som egentligen inte gillar skräck, men det är något med Stranger Things som gör att jag fastnar ändå.

Jag tycker inte att skräckelementen tar över, utan det blir en bra blandning när den även handlar om karaktärernas relationer och så finns det en hel del scener att skratta åt mitt i allt spännande som sker.

Jag vill inte gå in alltför mycket på detaljer, men tycker denna säsong som helhet är bra och spännande, fast det tar något avsnitt innan det kommer igång ordentligt. Jag gillar stämningen i serien och framförallt 80-talskänslan och det finns många referenser till andra filmer, tv-serier och liknande.

En annan stor behållning är såklart karaktärerna. Både det "gamla" gänget med Eleven och killarna men även de nya grupper som bildas. Jag tycker det var lite synd att många karaktärer var på skilda håll och att det först var i slutet de samlades igen, tänker att mycket hade kunnat gå att lösa tidigare. Men den grupp som jag nog tycker allra bäst är nog den med Dustin, Steve, Robin och senare även Erica. Deras storyline är spännande, rolig och underhållande.

Jag gillar också vänskapen som utvecklas mellan Max och Eleven och det är fint att se hur barnen bryr sig om varandra.

Sedan tycker jag att alla de yngre skådespelarna gör det riktigt bra, Erica är ett härligt tillskott.

Som helhet så gillar jag Stranger Things, även om jag tyckte sista avsnittet var ganska så sorgligt på ett vis. Vad jag förstår är det klart med en fjärde säsong så det ska bli intressant att se hur de får till det.

Hur säsongen slutar
De lyckas stänga ryssarnas port till the upside down, men Hopper försvinner och Joyce blir förtvivlad. Gallerian förstörs efter den stora slutstriden och Billy dör. Joyce tar hand om Eleven och flyttar iväg med sina barn från Hawkins, något som de andra är sorgsna över. Det verkar som att Eleven har förlorat sina krafter. Steve och Robin får nya jobb. I slutscenerna kommer en scen i Ryssland där vakter för en person till en annan cell där en varelse från the upside down anfaller mannen. Det finns en amerikan i fängelset där (kan det vara Hopper?). 

Stranger Things säsong 1
Stranger Things säsong 2

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...