22 juli 2020

Crazy rich i Asien

Titel: Crazy rich i Asien
Originalets titel: Crazy Rich Asians (2013)
Författare: Kevin Kwan
Översättare: Christina Mansicka
Serie: Crazy rich asians #1
Antal sidor: 467
Utgivningsår: 2019
Förlag: Lovereads
Utläst: 20/6

Handling
När Rachel följer med pojkvännen Nick till Singapore för att träffa hans familj förväntar hon sig en lugn resa. Men hon vet inte vad som väntar henne. Plötsligt är hon indragen i en virvelvind av dyr champagne, snabba båtar och tävlingsinriktade brudtärnor.

Nicks barndomshem visar sig vara ett palats. Som barn åkte han mer privatjet än bil och hans familj är en av världens rikaste. Rachel och Nick bjuds in till årets största och mest påkostade bröllop som i månader har dissekerats av skvallerpressen. Nick är bestman och visar sig dessutom vara en av Asiens mest eftertraktade ungkarlar. Och Nicks ömma mor är inte säker på att Rachel är rätt för honom.


Tankar om titel och omslag
Jag gillar omslaget i all sin enkelhet. Titeln tycker jag känns lite omständig, jag tror jag hade föredragit att inte ändra titeln för nu blev hela titeln så "svengelsk" och inte på ett bra sätt.

Mina tankar om boken
Jag visste inte riktigt vad jag skulle förvänta mig av denna bok. Det blev något av en överraskning då jag inte hade några speciella förväntningar på den heller.

Den var oväntat underhållande måste jag säga. Jag gillade den satiriska tonen i boken. Allt var verkligen så överdrivet och vissa karaktärer blev jag oerhört irriterad på men jag tyckte ändå att den var underhållande och spännande att läsa. Jag kan dock förstå varför en del kanske har svårt för boken, framförallt hur överdrivet allting är. Folk slösar sina pengar och kastar nästan bokstavligen pengar runtomkring sig, kläder och smycken för tiotals miljoner dollar känns ganska mycket som slöseri.

Karaktärerna känns också väldigt överdrivna. Den karaktär som retar gallfeber på mig är Nicks mor Eleanor och hennes beteende gentemot framförallt Nicks flickvän Rachel. Rachel, däremot, är nog den karaktär som känns mest vanlig och som jag också hejar på under bokens gång. En karaktär som jag också tycker om är Astrid, även om hon bara är en bikaraktär, så gillar jag att läsa om det som hon går igenom.

Kort sagt, jag gillade boken och hur överdriven och nästan absurd den var. Sen blir jag också riktigt intresserad av att se filmen då jag kan tänka mig att den passar bra i även det formatet. 


3 bra saker med boken: satir, underhållande, överdriven

Betyg: 4/5

1 kommentar:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...