23 juli 2020

Tv-serie: Game of Thrones säsong 1

Handling
In the mythical continent of Westeros, several powerful families fight for control of the Seven Kingdoms. As conflict erupts in the kingdoms of men, an ancient enemy rises once again to threaten them all. Meanwhile, the last heirs of a recently usurped dynasty plot to take back their homeland from across the Narrow Sea.

Den första säsongen har 10 avsnitt och i huvudrollerna ses bland annat Sean Bean, Maise Williams, Lena Headey och Peter Dinklage.

Jag såg klart säsongen 28 juni.

Mina tankar
Lagom till att när hypen kring Game of Thrones börjar dö till följd av den sista säsongen börjar jag att se serien för första gången.

Detta är en serie som jag har velat se hur länge som helst och jag är glad att jag äntligen har börjat. Sen har jag hela tiden haft som mål att läsa böckerna före jag ser serie- eller filmversionerna. Som tur är följer denna första säsong boken extremt väl.

Jag gillar både boken men även tv-serien. De kompletterar varandra väldigt bra, i och med att man kan se en del "sega" delar i boken visuellt på ett helt annat sätt än om man gör om man läser.

Många av de händelser som dyker upp under säsongen är inga större överraskningar men det är intressant att se hur en händelser leder till en annan som leder till en annan. Om man läst böckerna vet man ju vad det betyder när Ned tar uppdraget som kungens hand.

Det finns ett stort persongalleri, men ibland känns det som att serien lider att lite utrymmesbrist att få med alla karaktärer på ett bra sätt. Jag gillar ju Daenrys, och även Ned och Aryas historier. Såhär långt stör jag mig lite på Sansa, framförallt hur naiv hon är men å andra sidan så är hon ju bara ett barn.

Jag ser fram emot att fortsätta se serien och även läsa de böcker som hittills har gett ut.

Hur säsongen slutar
Ned dör och Arya blir "omhändertagen" av en som ska till Muren. För att smälta in får Arya spela pojke. Robb blir utsedd till kung i Norden. Catelyn har tillfångatagit Jaime Lannister. Tyrion blir beordrad av sin far att resa till Kings Landing och agera som kungen Joffreys hand. Sansa är fast vid hovet i Kings Landing. 

1 kommentar:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...