1 juli 2020

Tv-serie: Jane the Virgin säsong 4

Handling
Jane är en ung religiös latinotjej som är servitris på ett hotell i Miami. Under en rutinundersökning hos läkaren råkar hon bli befruktad på konstgjord väg. Hennes mamma tror att Janes liv kommer att förstöras om hon behåller barnet, medan hennes religiösa mormor tycker tvärtom. Den biologiska pappan, Rafael Solao, är en gift man som har överlevt cancer och en f.d. playboy. Han äger dessutom hotellet där Jane jobbar och han var hennes stora tonårskärlek.

Den fjärde säsongen har 17 avsnitt och i huvudrollerna ses bland annat Gina Rodriguez, Andrea Navedo, Jaime Camil och Justin Baldoni.

Jag såg klart säsongen 5 juni.

Mina tankar
Detta är för mig en serie som är väldigt underhållande även om den inte alls är trovärdig. Den är väldigt "såpig" och "over the top" men den är hjärtvärmande också på något sätt.

Varje avsnitt bjuder på både komik, romantik, glädje och ofta lite sorg som gör att det ibland kan vara lite utmattande att se på grund av alla känslor. Samtidigt är det också något som jag gillar med serien.

När man sett så pass långt in i en serie så blir det svårt att gå in på specifika detaljer, men tar lite övergripande helt enkelt. Jag gillar att man inte bara får följa Jane utan att man även får följa Janes mamma och mormor. Sen tycker jag det är härligt att mormodern Alba inte bara finns till för Janes skull utan att hon har egna storylines.

En ganska stor del handlar förutom om Janes kärleksliv även om Janes skrivande, vilket jag såklart tycker är roligt. I den här säsongen gästspelar också Isabel Allende, vilket var något av en överraskning.

Jane the Virgin bjuder också på väldigt många överraskningar och plot twists, det är något av ett signum för serien.

De sista scenerna var väldigt chockerande och jag är så sugen på att se den sista säsongen.!

Hur säsongen slutar
Alba får sitt efterlängtade medborgarskap och gifter sig med Jorge för att han ska kunna resa till Mexiko och träffa sin sjuka mamma. Petras flickvän får veta vad som egentligen hände när Anezka dog, men JR får ett samtal där hon får veta att Petra är i fara. När JR kommer in i Petras rum hotar någon henne med en pistol och JR skjuter denne okände person. Jane tror att Rafael ska fria till henne, vilket han hade planerat tidigare. Men han får besked av sin Rostro och beslutar för att berätta för Jane att Michael fortfarande lever.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...