4 juli 2020

Red sister

Titel: Red sister
Originalets titel: - 
Författare: Mark Lawrence
Översättare: -
Serie: Book of the Ancestor #1
Antal sidor: 516
Utgivningsår: 2018
Förlag: HarperVoyager
Utläst: 25/5

Handling
"I was born for killing - the gods made me to ruin"

At the Convent of Sweet Mercy young girls are raised to be killers. In a few the old bloods show, gifting talents rarely seen since the tribes beached their ships on Abeth. Sweet Mercy hones its novices' skills to deadly effect: it takes ten years to educate a Red Sister in the ways of blade and fist.

But even the mistresses of sword and shadow don't truly understand what they have purchased when Nona Grey is brought to their halls as a bloodstained child of eight, falsely accused of murder: guilty of worse.


Tankar om titel och omslag
Jag gillar titeln, den har en tydlig koppling till boken. Jag gillar även att hela bokserien har titlar som hänger ihop. Omslaget känns väldigt mycket fantasy, men jag gillar inte människan på omslaget så mycket.

Mina tankar om boken
Detta är en bok som jag hört talas om på booktube, framförallt har boken jämförts en del med Nevernight av Jay Kristoff. Jag kan säga att likheterna märks allra mest i början, både miljön med en skola/kyrka känns bekant.

Jag har haft problem att komma in i boken, framförallt har jag svårt att förstå världen. Något som ju kan bli ett problem när man läser fantasy. Jag tror faktiskt att det hade varit enklare om det hade funnits en karta så att man kunde se det mer visuellt.

Karaktärerna hade jag också svårt att fastna för. Det var många bikaraktärer som jag aldrig riktigt brydde mig och som bara blev namn. Jag hade också svårt att förstå mig på Nona, det var först i slutet som jag fick lite mer intresse för henne.

Tempot kändes ganska långsamt, men mot slutet hände det ganska mycket. Men det är ingen fantasy som på något sätt utmärker sig i mängden.

3 bra saker med boken: intressant miljö, spännande slut och skolan

Betyg: 3/5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...