25 juli 2020

Equilibrium

Titel: Equilibrium
Originalets titel: -
Författare: Anna Jakobsson Lund
Översättare: -
Serie: -
Antal sidor: 459 
Utgivningsår: 2017
Förlag: Annorlunda förlag
Utläst: 28/6

Handling
Midnattsklockan slår medan jag springer genom Kintoros sluttande gränder. Jag skulle ha varit på scenen nu, tagit emot de andra kemisternas applåder. Ingen hade vågat neka mig ett forskningsprojekt efter det här.
Jag borde ha stannat i bankettsalen, kontrollerat den skärande smärtan. Bröt den sig ut ur mig? Hur kunde den göra det?
Klackarna slinter mot gatstenarna och jag drar av skorna. Fötterna domnar bort, men jag stannar inte. Jag måste härifrån, måste byta om innan någon ser mig. Klänningen är kladdig av blod.


Tankar om titel och omslag
Gillar verkligen omslaget, framförallt färgtonerna och de guldiga detaljera. Det andas verkligen magi och fantasi. Titeln tycker jag passar bra med boken.

Mina tankar om boken
Jag har läst flera av Anna Jakobsson Lunds böcker och jag har gillat dem alla. Det som jag framförallt har gillat är hur författaren beskriver relationer i olika former och även det flyt som finns genom läsningen.

Miljön känns fantastisk, med mycket magi och platser som man kan se framför sig medan man läser.  Boken är spännande rakt igenom och jag hoppas verkligen att det kommer en fortsättning för slutet känns väldigt öppet.

Karaktärerna gillar jag också. Mest gillar jag nog huvudkaraktären Ari som är icke-binär där det aldrig blir tydligt om karaktären är man eller kvinna. Jag gillar som författaren beskriver Aris egenskaper och att hennes kön, eller andras, blir en stor grej.

Fantasyelementen flyter in bra i berättelsen och det det finns ett otroligt bra driv i berättelsen och ett flyt som gör att det är en fröjd att läsa.

Anna Jakobsson Lund är vid det här laget en av mina favoritförfattare när det gäller böckerna för ungdomar och svensk fantasy i synnerhet.

3 bra saker med boken: intressanta karaktärer, miljö, magi

Betyg: 4/5

1 kommentar:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...