8 juli 2020

Film: The Hate U Give

Handling
Starr witnesses the fatal shooting of her childhood best friend Khalil at the hands of a police officer. Now, facing pressure from all sides of the community, Starr must find her voice and stand up for what's right.

Filmen är 133 minuter lång och regisserad av George Tillman Jr. I huvudrollerna ses bland annat Amandla Stenberg, Regina Hall och Russel Hornsby. Filmen hade svensk premiär 8 februari 2019.

Filmen är baserad på Angie Thomas bok med samma namn.

Jag såg filmen 27 juni.

Mina tankar
Detta känns som en oerhört aktuell film med tanke på Black lives matter-demonstrationerna i USA. För att vara en film som riktar sig till young adult är den en allvarlig och viktig film som belyser rasismen i USA mot svarta och polisens agerande.

Jag fastnade direkt i filmen och det var svårt att sluta se den. Den väcker mycket tankar om inte minst rasism och det hat som svarta fått utså under generationer. Filmen öppnar också väldigt starkt med familjen som har "the talk" med sina barn och hur de ska agera om en polis stoppar dem.

Frustrationen stiger också under filmens gång. Det är intressant att se under filmens gång hur Starrs ilska och frustration växer mot slutet. Där måste jag också berömma Stenbergs insats för det känns verkligen.

Som sagt, det är en viktig film att se och jag hoppas den nåt ut till många som skulle behöva se den.

1 kommentar:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...