3 juli 2020

Check-in på årets lämål

Nu när juni är över och halva året har gått tänkte jag det kunde vara intressant att undersöka årets läsmål och hur det har gått så här långt.

Nytt år och precis som många andra bloggare tänker jag försöka sätta upp några målsättningar inför läsåret 2020.

Jag vill helst ha utmaningar som känns överkomliga utan alltför mycket stress. Det här året börjar med en ganska lång praktik och mot våren är det också dags att skriva uppsats så jag misstänker att nöjesläsningen kommer vara lite mindre.

Med det sagt tänker jag försöka sätta upp några mål ändå, men jag kommer inte sätta press på mig själv att jag måste klara dem.

Goodreads Reading Challenge
💙 Mål: 55 böcker

Jag har i skrivande stund läst 40 böcker. Så jag känner mig ganska säker på att jag kommer klara det målet i alla fall.

Läsa 12 klassiker
1. The Hobbit - J.R.R. Tolkien
2. Alice i Underlandet & Alice i Spegellandet - Lewis Carroll
3. The Fellowship of the Ring - J.R.R. Tolkien
4. The Two Towers - J.R.R. Tolkien

Som ni ser har jag hittills bara läst 4 klassiker, men jag håller på med 3 stycken i skrivande stund. Detta är ett mål som jag blivit lite osäker på om jag kommer att klara av. Men vi får se helt enkelt. Jag har försökt välja klassiker som inte är så tjocka heller.

Readathons

Middlegrade March

Jag har faktisk deltagit i ett readathon i år. Middlegrade march kändes ganska lagom och det var inte alltför svårt heller.

Vet inte om jag kommer delta i något fler. Som sagt, jag gillar tanken med readathons men det är sällan jag känner att jag har tiden till det.

Popsugar Reading Challenge 2020
Detta är en årlig läsutmaning från Popsugar. Jag tänker inte ha som mål att kunna pricka av varje punkt på listan men jag vill åtminstone klara hälften. Jag tänker försöka pricka av med böcker som jag ändå själv vill läsa. Utmaningarna har ju olika svårighetsgrad, men en del är ju ganska lätta att pricka av.

Här är målet att klara av ungefär hälften av punkterna på listan. Såhär långt har jag kunnat pricka in 28 punkter och fler lär det bli. Jag gör denna mer för skojs skull och jag tycker det är kul att även försöka hitta lite mer annorlunda böcker.

20 böcker jag vill läsa 2020
Här kan ni se originalinlägget och en lista på 20 böcker jag vill läsa under året.

Det går lite sisådär men denna utmaning, hittills har jag bara läst 7 böcker som står på listan. Utöver det har jag även läst 2 av 3 böcker i en serie som finns med på listan. Jag har ändå klarat av en del på listan och flera böcker har jag lånat hem och tänkt läsa. Just nu känner jag mig ändå hyfsat optimistisk och att jag har en chans att läsa de allra flesta böcker på listan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...