19 juli 2020

Min bokresa #99 - A New Kind of Summer Book Tag

Söndag och dags för ännu en bokresa inne hos Camilla. Den här veckan består av det några frågor som handlar om böcker och resande.

1. Start by recommending a book from the country you're in now - as close as you can find to the place you are!
Detta blev ju väldigt svårt. Men en bok som utspelar sig i de nordligare delarna av landet är ju Tio över ett av Ann-Helén Laestadius. Denna bok utspelar sig i Kiruna, som jag faktiskt har besökt.

En författare som kommer från dalgången bredvid är Maria Brobergs som har skrivit Bakvatten, som jag ännu inte har läst.
2. Recommend a book from a different county or area of the country.
Här kan jag ju nämna nästan vilken bok som helst känns det som. Men en bra sommardeckare är Den du inte ser av Mari Jungstedt vars böcker utspelar sig på Gotland.
3. Recommend a book that reminds you of summers when you were young.
Här har jag svårt att komma på någon specifik bok. En bok som jag vet att jag läste på en sommarsemester för många år sedan var Stad av aska av Cassandra Clare. Jag minns kanske inte boken så väl, men jag minns var jag var när jag läste den.
4. Recommend a book from a country you've visited before.

Har ju inte rest så mycket så i brist på annat får jag dra till med Angivaren av Jan-Erik Fjell som är en norsk deckare.
5. Recommend a book from a country you'd like to visit next.

Det är många länder det! Skulle inte ha något emot att besöka England. Jenny Colgan skriver mysiga feelgoodböcker som passar på sommaren som Den lilla bokhandeln runt hörnet.
6. Recommend a book from the furthest away place you can find!

Här tipsar jag om Ingenting är mindre än ett mirakel av Markus Zusak som utspelar sig i Australien.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...