22 augusti 2020

Finale

Titel: Finale
Originalets titel: - 
Författare: Stephanie Garber
Översättare: -
Serie: Caraval #3
Antal sidor: 468
Utgivningsår: 2019
Förlag: Hodder & Stoughton
Utläst: 1/8

Handling
It’s been two months since the last Caraval concluded, two months since the Fates have been freed from an enchanted deck of cards, two months since Tella has seen Legend, and two months since Legend claimed the empire’s throne as his own. Now, Legend is preparing for his official coronation and Tella is determined to stop it. She believes her own mother, who still remains in an enchanted sleep, is the rightful heir to the throne.

Meanwhile, Scarlett has started a game of her own. She’s challenged Julian and her former fiancé, Count Nicolas d’Arcy, to a competition where the winner will receive her hand in marriage. Finaly, Scarlett feels as if she is in complete control over her life and future. She is unaware that her mother’s past has put her in the greatest danger of all.

Caraval is over, but perhaps the greatest game of all has begun―with lives, empires, and hearts all at stake. There are no spectators this time: only those who will win...and those who will lose everything.


Tankar om titel och omslag
Älskar omslaget, rött känns som en lite ovanlig färg. Speciellt då hela omslaget är rött. Sen tycker jag mycket om de guldiga detaljerna, det är relativt enkelt men samtidigt stilrent omslag.

Mina tankar om boken
Jag gillade verkligen de två första böckerna i denna serie, men jag blev lite besviken när jag kontaktade det svenska förlaget och fick reda på att den sista delen inte skulle översättas. Då var det bara att be biblioteket köpa hem den engelska boken så jag kunde läsa den i alla fall.

Jag gillar verkligen miljöerna i Garbers böcker, det är en lite annorlunda atmosfär. Det känns så fantasifullt och man lever sig verkligen in i boken. Dessutom så beskriver Garber saker på ett unik sätt, hon beskriver lukter, ljud och känslor på ett sätt som jag inte har läst på tidigare.

När det gäller själva handlingen och karaktärerna så är min favorit nog Scarlett, men även hennes syster är intressant att läsa om. Jag tycker om att även om boken har en del romantiska inslag så handlar det fortfarande mycket om systrarna tillsammans.

Det tog en stund att komma in i boken, om det var för att den var på engelska eller för att den var lite seg i starten vet jag inte. Men ju mer jag läste desto mer ville jag veta vad som skulle hända framöver.

Sen vet jag inte hur mycket jag ska säga om själva slutet, jag blev nöjd men det hela kändes lite abrupt. Trots det tycker jag hela Garbers Caraval-serie är väl läsvärd, det är verkligen en magisk miljö och handling.

3 bra saker med boken: språket, fantasifull och spännande

Betyg: 4/5

1 kommentar:

  1. Ska den inte översättas? Så trist! Förstår inte varför förlagen bara översätter två delar. Har varit så med så många serier! Jag hade lyssnat på de två första som ljudbok och tänkte vänta in den tredje. Men får se nu om jag försöker läsa den på annat sätt då. Eller kollar om den engelska ljudboken finns. Har bara tyckt böckerna är okej så känner inte ett jättestort behov av att avsluta serien.

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...