20 augusti 2020

Minirecension: Krukväxter för alla

Titel: Krukväxter för alla
Originalets titel: -
Författare: Agnes Stuber
Översättare: -
Serie: -
Antal sidor: 175
Utgivningsår: 2018
Förlag: Natur & Kultur
Utläst: 26/7

Handling
Det finns en mängd lättskötta krukväxter som inte kräver någon prinsessan på ärten-behandling. Växter som kan glömmas bort i perioder som strandkastanj och opuntia, växter som tål allt som till exempel monstera, eller växter som efter en vattning blir spänstiga och glada igen som palettblad och sommarmurgröna.

I den här boken finns skötselråd för ett 40-tal populära krukväxter samlade tillsammans med smarta tips, guide hur du tar sticklingar och inspiration från växtinredda hem allt för att du ska kunna skapa din egen inomhusdjungel.

Växter renar inte bara luften och ger liv åt ett rum enligt flera studier får de oss även att må bättre psykiskt. Att omge sig av natur och växtlighet skapar ett lugn som kan behövas i vårt stressiga samhälle. Det finns något terapeutiskt med att stoppa ner fingrarna i fuktig jord, duscha sina växter och se dem utveckla nya blad. Dessutom finns en fantastisk gemenskap bland växtälskare som du också kan bli en del av.

Agnes Stuber är grundare till Facebookgruppen Växtgäris som på två år ökat till 19 000 medlemmar. Utöver växtintresset är Agnes fotograf. Till boken har hon valt att fotografera analogt med en mellanformatskamera för att få fram närheten och komma bort från det digitala och artificiella. Precis som med växter är det analoga fotograferandet en process där det krävs närvaro, tålamod och tid.
 


Mina tankar om boken
Den senaste tiden har jag börjat intressera mig lite för det här med krukväxter. Jag är annars inte en person som är bra på att ta hand om blommorna, men bestämde mig för att i alla fall göra ett försök. Hittills har jag hunnit inskaffa mig en garderobsblomma, aloe vera-växt samt sticklingar från både elefantöra och palettblad.

Av en ren slump såg jag denna bok på biblioteket och lånade hem den som e-bok.

Krukväxter för alla är en lättillgänglig bok med tydlig struktur på innehållet. Förklaringar ges på ett begripligt sätt och känns inte alltför överväldigande. Väcker en hel del inspiration och man får lite tips och råd också. Sen är det ju väldigt fina bilder också.

Det är ingen krånglig bok att sätta sig in i och man kan också hoppa emellan olika kapitel och läsa det man själv är intresserad av.

3 bra saker med boken: inspirerande, enkel och informativ

Betyg: 4/5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...