2 augusti 2020

Sommar i P1 16/7 - 31/7

Här kommer mina små tankar om sommarprogrammet i andra halvan av juli.

16/7 Linda "Miss-Li" Karlsson
Detta var mycket intressant och det känns som att Linda har båda fötterna på jorden. Även intressant att få höra om hennes liv och sjukdom.

17/7 Kjell A. Nordström
Betydligt mer lyssningsvärt än vad jag hade tänkt mig som inte är så intresserad av ekonomi. Ämnet presenterades och förklarades på ett sätt som jag inte har hört det på förut.

18/7 Klara Zimmergren
Detta var lättlyssnat, personligt och samtidigt underhållande.

19/7 Gunilla von Platen
Jag visste knappt vem denna person var innan jag lyssnade. Men det var en otroligt personlig och berörande historia och ett av de starkare programmen i serien.

20/7 Ola Wong
Det här sommarpratat fångade tyvärr inte mig speciellt mycket. Jag hade gärna hört med om framförallt Kina.

21/7 Emma Adbåge
Ett kreativt och underhållande sommarprogram. Har inte läst någon av hennes bilderböcker men får kanske ta och ändra på det.

22/7 David Sundin
Ett av de mer humoristiska och mest underhållande sommarprogrammen, som man ju också behöver. Stundals lite "hackigt" att lyssna på, men en bra humörhöjare.

23/7 Karin Smirnoff
Jag har ännu inte läst Smirnoffs böcker, men sommarpratet gillade jag verkligen. Väldigt personligt. Som en som själv växt upp och bor på landsbygd (glesbygd) så fanns det några saker man kunde känna igen sig i.

24/7 Anna Bennich
Intressant om relationer, både till andra människor och till en själv. Lyssningsvärt.

25/7 Albin Ekdal
Jag är ju inte speciellt intresserad av fotboll egentligen, men tyckte ändå detta program var helt okej. Handlade såklart väldigt mycket om fotbollsvärlden och vilka uppoffringar som krävs.

26/7 Camilla Lif
Väldigt personligt. Men ändå intressanta ämnen den tog upp, som exempelvis döden och hur man förhåller sig till den.

27/7 Rojda Sekersöz
Detta sommarprat var riktigt bra! Om filmer, berättelser och klassresor.

28/7 Björn Olsen
Vet inte riktigt vad jag tycker om detta sommarprat. Till viss del kan det ju ses som en motpol till Anders Tegnells sommarprat. Kändes inte som något som särskilde sig från mängden. Handlade såklart om coronaviruset.

29/7 Lars Wallin
Detta var väldigt personligt. Jag är själv inte så intresserad av modevärlden, men de tankar som Wallin delade med sig av var ändå intressanta och tankar om hållbart mode.

30/7 Malin Byström
Inte heller är jag så intresserad av opera och den typen av musik. Som många andra sommarprat är det intressant att få en inblick en lite annan värld och hur den ser ut.

31/7 Simon J. Berger
Kändes lite udda, men jag tyckte det var riktigt bra. Handlar om berättandes konst i olika former.

1 kommentar:

  1. Jag har lyssnat på flera av dessa och tyckte också verkligen om Gunilla von Platens sommarprat och flera andra. Det var lite udda när jag lyssnade på Karin Smirnoffs prat och insåg att hon växt upp i samma samhälle där jag bodde under ett antal år som barn. Men gissningsvis flyttade vi dit ungefär när hon flyttade därifrån (hon är äldre än mig). Sen blir jag blir definitivt nyfiken på Rojda Sekersöz och Lars Wallin.

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...