29 augusti 2020

The Return of the King

Titel: The Return of the King (1955)
Originalets titel: -
Författare: J.R.R. Tolkien
Översättare: -
Serie: The Lord of the Rings #3
Antal sidor: 490
Utgivningsår: 1994
Förlag: Del Rey Books
Utläst: 7/8

Handling
As the evil might of the Dark Lord Sauron swarms out to conquer all Middle-earth, Frodo and Sam struggle deep into Mordor, seat of Sauron's power. To defeat the Dark Lord, the pair must desroy the accursed Ring of Power in the fires of Mount Doom. But the way is impossibly hard, and Frodo is weakening. Weighed down by the burden of the Ring, he begins finally to despair.

Tankar om titel och omslag
Tycker inte vare sig titel eller omslag är så speciellt, det känns som ganska typisk fantasy.

Mina tankar om boken
Jag är så nöjd över att äntligen ha läst denna klassiska fantasy-serie. Även om det inte är någon jättestor hit för mig är jag glad att ha läst den och jag förstår också vilken inspiration det har varit för den fantasy som skrivs nu idag.

Boken är lite ojämn och det finns passager som går fort att läsa och är spännande samtidigt som det finns andra passager som är ganska tråkiga. Det gör att lästempot blir lite varierande. Jag har svårt för alla naturskildringar, medan jag tyckte det var spännande att följa Frodo och Sam.

Sett som helhet är jag nöjd med hur boken slutade, det kändes ganska passande på något sätt. Sen är det otroligt vilken resa som alla karaktärer har gjort om man tänker på hur de var när hela bokserien började. Min favorit i slutet är nog ändå Sam, han är en så lojal karaktär och han gör verkligen skillnad.

Som sagt, nöjd med att ha läst hela denna serie och även om det bitvis var tunga böcker att läsa så tycker jag ändå det har varit värt resan som det är att ta sig igenom dem.


3 bra saker med boken: karaktärernas resa, upplösningen och intressanta karaktärer

Betyg: 3/5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...