13 augusti 2020

Tv-serie: Morden i Midsomer säsong 21

Balanspunkten
Midsomer sjuder av entusiasm inför den årliga turnerande dansföreställningen. Men bakom den glättiga ytan döljer sig dolda konflikter och passioner i ensemblen. Och när insatserna är höga, så trumfar lusten att vinna över allt annat.

Livet i miniatyr
Dockhus i miniatyr och riktiga hus möts i fallet med fastighetsmäklaren Alexander Beauvoisin som mördas inför en folksamling som kommit för att bevista en avtäckning av en ny museisamling av dockhus.

Det dödliga sticket
Familjen Deddingtons blomstrande biodling har satt Granville Norton på kartan. Hur långt är de beredda att gå för att behålla platsen på tronen? 

Sålla agn från vete
Fiskare i trakten flockas i mängder vid Solomon Gorge för att fånga en gigantisk fisk som sägs lura i sjön. Men deras planer riskerar gå om intet när hundratals andra samlas för en löpningstävling i närheten


I huvudrollerna ses bland annat Neil Dudgeon, Nick Hendrix och Fiona Dolman.

Mina tankar
Att se Morden i Midsomer känns nästan som en sommartradition vid det här laget. Karaktärerna är välbekanta och man får en brittisk mordhistoria på köpet.

För att vara en serie som handlar om mord är den trivsam att se. Jag tycker om de humoristiska inslagen och rättsläkaren är en stor favorit hos mig, hennes kommentar är riktigt vassa.

Mordfallen är av varierande typ, det avsnitt som jag tyckte var mest intressant var nog det som handlade om biodlingen. De sista avsnittet för säsongen var jag inte lika förtjust i, det var lite för lätt att räkna ut vem som var skyldig.

Allt som allt är det ju underhållande, men i övrigt är det ingen serie som lämnar mer bestående intryck.

1 kommentar:

  1. Åh, älskar Morden i Midsomer och håller med om att det har blivit någon typ av sommartradition. Det är verkligen en brittiskt pittoresk mordserie som på något märkligt sätt känns lite mysig, trots otäckheterna :)

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...