24 augusti 2013

Bokbloggsjerka 23-26 augusti

I vanliga fall brukar jag ju försöka göra Annikas bokbloggsjerka på fredagar, men med ett fullspäckat schema och några timmar på bussen var jag alldeles för trött igår kväll. Den här veckans fråga tyckte jag var svår men efter lite funderande har jag kommit på ett svar. Det blev ett ganska kort svar den här gången.

Låt oss återgå till ämnet karaktärer för en stund: Finns det någon karaktär som bär upp sitt namn exeptionellt bra?

Den absolut första karaktären jag tänkte på var Cinder i Marissa Meyers bok med samma namn. Namnet är lite ovanligt, lätt att komma ihåg och det är en stark, modig och annorlunda karaktär.

Den andra karaktären jag kom på efter att ha funderat på frågan ett bra tag var Augustus i "The fault in our stars" av John Green. Augustus är helt otrolig! Jag älskar hans humor och hans personlighet, han är verkligen en Augustus.

4 kommentarer:

  1. Känner inte till karaktärerna som du valt, men gillar din förklaring till valen.

    SvaraRadera
  2. Augustus Waters :) Härligt namn på en underbar kille.

    SvaraRadera
  3. Nyligen läste jag boken How to exterminate stupidity Or the art of not justifying anything at all. Den är verkligen underbart fantastisk! Den bevisar vetenskapligt att det finns hopp om att sluta vara dum och förstöra Jorden trots allt, och tipsar även om hur det ska gå till! Det är en bok som alla borde läsa tycker jag. Den kostar bara 149 kronor och beställningssidan är http://litenupplaga.se/1198

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...