21 augusti 2013

De skandalösa

Titel: De skandalösa
Originalets titel: -
Författare: Simona Ahrnstedt
Översättare: -
Serie: -
Antal sidor: 339
Utgivningsår: 2013
Förlag: Damm förlag
Läst: 15/8 - 16/8

Första meningen: "Magdalena Swärd studerade vattnet som droppade ned på golvet i salongen i den lilla våningen hon hyrde."Handling
Året är 1685, barockens och stormaktens tid. Platsen är Wadenstierna, Sveriges mest praktfulla slott. Den syndigt attraktive greve Gabriel Gripklo har återvänt till hemlandet efter många år till havs. Med sig har han det svartaste av rykten. Det sägs att han inte har några skrupler vare sig det gäller sex, kvinnor eller andra nöjen. Nu letar han efter en hustru.
Fröken Magdalena Swärd är den eviga ungmön. Bildad men utblottad. Bedragen, skandaliserad och på ruinens brant tvingas hon att acceptera en anställning som sällskapsdam åt en ung friherrinna som planerar att snärja greven.
Med sin vassa tunga och strikta klädsel står Magdalena för allt som Gabriel ogillar hos kvinnor. Den dekadente greven representerar i sin tur allt det hon föraktar hos män. Men en avslöjad hemlighet, ett nattligt möte och ett galet vad leder till en passionerad och allt mer skandalös romans.


Vad jag tycker
I början hade jag lite svårt att komma in i boken, men när jag väl gjorde det så sträckläste jag resten. "De skandalösa" är en lättläst, romantisk och rolig bok. Jag älskar humorn i boken blandat med alla historiska miljöer. Boken är ganska förutsägbar, men vägen dit är spännande så jag bryr mig inte särskilt mycket om det.

Jag får en klump i magen när jag läste hur Magdalena behandlades i samband med skandalen och det tyckte jag också var ganska jobbigt att läsa. Magdalena tvingades bli en självständig kvinna och jag gillar att Ahrnstedts kvinnliga huvudkaraktärer är det. Ibland kan jag bli irriterad på alla män som behandlade kvinnorna som tomma objekt förr i tiden och att nästan alla tyckte det var självklart att kvinnorna skulle stå i bakgrunden. Jag gillar vadet och hela tiden undrade jag hur det skulle gå.

"De skandalösa" är verkligen en bra lättläst bok så nu tänker jag hoppas att Simona Ahrnstedt skriver fler böcker snart.

Boken får av mig 3.5.

Jag har tidigare läst "Överenskommelser och "Betvingade" av samma författare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...