12 augusti 2013

Rubinröd

Titel: Rubinröd
Originalets titel: Rubinrot (2009)
Författare: Kerstin Gier
Översättare: Christine Bredenkamp
Serie: Ädelstenstrilogin #1
Antal sidor: 366
Utgivningsår: 2012
Förlag: Bonnier Carlsen
Läst: 7/8 - 8/8

Första meningen: "Medan hon föll ner på knä och brast i gråt såg han sig omkring åt alla håll."
Handling
Gwendolyn Shepherd lever med sin stora och speciella familj i London. I väntan på att hennes malliga kusin ska göra sin första tidsresa, fördriver Gwen tiden med att plugga och hänga med sin bästa kompis efter skolan. Ända tills den dag hon plötsligt befinner sig i det viktorianska London i slutet av 1800-talet! 

Gwendolyn finner sig snart indragen i hemliga planer och mystiska intriger som ett uråldrigt ordenssällskap under ledning av 1700-talsgreven av Saint Germain planerar. Tillråga på allt så utses den några år äldre Gideon, snygg men värsta stroppen, till hennes ledsagare för att hjälpa henne med de första tidsresorna.


Vad jag tycker
Jag gillar verkligen omslaget till boken och om jag ska vara ärlig föredrar jag de här omslagen till Ädelstenstrilogin. Jag tycker att boken är riktigt bra, och jag gillar berättarjaget Gwendolyns språk, jag tycker att det är så roligt när man får läsa vad hon tycker om Gideon och sin kusin Charlotte och hennes gammelfaster Maddy. Jag tycker att karaktärerna är väldigt färgstarka och jag gillar det.

Boken är spännande och lättläst och väldigt fantasirik så jag undrar verkligen hur Gier har kommit på allt. Just därför blir jag som så glad när jag läser den och jag sitter och småler nästan hela tiden. Boken innehåller många personer, persongalleriet hjälper en väldigt mycket, men till slut fick jag ordning på dem. Jag tycker också det är lite roligt att läsa om tidsresor och hur författaren väljer att beskriva den tiden.

Det som jag tyckte var lite tråkigt med boken var att den bara kändes som en introduktion till de andra delarna och det drog ner betyget lite grann. Fast å andra sidan blir jag ju verkligen sugen på att läsa de andra delarna...

Jag ger boken 4.0.

Jag har inte läst något av denna författare tidigare.

2 kommentarer:

  1. Håller med om omslaget! Jag är lite smånyfiken på den här trilogin men vi får se om/när jag plockar upp den..

    SvaraRadera
  2. Jag tyckte mycket om boken så jag ska försöka få tag på de andra delarna snart.

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...