18 augusti 2013

The Vampire Diaries: The Awakening And The Struggle

Titel: The vampire diaries: the awakening and the struggle
Originalets titel: -
Författare: L.J. Smith
Översättare: -
Serie: The vampire diaries #1 och #2
Antal sidor: 492
Utgivningsår: 2007
Förlag: Harperteen
Läst: 12/8 - 15/8

Första meningen: The Awakening: "Dear diary, something awful is going to happen today."
The Struggle: "Damon!"


Handling
A deadly love triangle.

Elena: the golden girl, the leader, the one who can have any boy she wants.

Stefan: broodig and mysterious, he seems to be the only one who can resist Elena, even as he struggles to protect her from the horrors that haunt his past.

Damon: sexy, dangerous, and driven by an urge for revenge against Stefan, the brother who betrayed him. Determined to have Elena, he´d kill to possess her.

Vad jag tycker
Detta är de förstå två böckerna i serien "The vampire diaries" och publicerades första gången för lite drygt 20 år sedan. De flesta känner nog till TV-serien med samma namn och den bygger på just de här böckerna. Mycket skiljer sig från TV-serien. De har ändrat namn på flera karaktärer och flera av karaktärerna i böckerna finns inte ens med i TV-serien. Därför har jag lite svårt att hänga med, eftersom jag sett TV-serien först och har fått bilder därifrån.

Böckerna är i alla fall ganska lätta att läsa, även om jag stör mig på upprepningar och det dåliga språket. Men L.J. Smith vet ändå hur man ska skriva för att väcka intresse, boken är mycket spännande och bägge delarna slutar med cliffhangers, så jag måste nog fortsätta läsa böckerna.

Jag har lite svårt för just Elena. Jag tycker hon har så svårt att inse sanningen om Stefan, när den är så tydlig och jag stör mig på allt hon vet att hon vet och allt det hon känner att hon känner. Det blir ganska tröttsamt att läsa. Jag har också svårt för henne när hon alltid försätter sig själv i fara, medvetet.

Jag tycker att TV-serien är mycket bättre och att man hellre kan se den istället för att läsa böckerna. Om böckerna finns på engelska på biblioteket kommer jag nog fortsätta läsa böckerna, om de inte gör det så spelar det inte så stor roll.

Jag ger boken 2.5.

Jag har inte läst något av denna författare tidigare.

1 kommentar:

  1. Trött på dumheterna i världen? Det har kommit ut en bok som heter "How to exterminate stupidity Or the art of not justifying anything at all". Den går igenom forskning om extrema återhämtningar efter hjärnskador, epigenetik, genetisk variation mellan olika hjärnceller i samma individs hjärna, självmotsägelser i de etablerade medicinska (framför allt genetiska) teorierna om livsduglighet, vetenskapliga evolutionsparadoxer som visar att evolutionspsykologin är orealistisk, och visar helt logiskt att det är ursäkterna som är orsaken till alla dumheterna! Den innehåller även tips för hur det går att sluta med ursäkter och därmed dumheter. Boken kan beställas genom Recito förlag på länken http://litenupplaga.se/1198 Som bloggägare kan du kanske posta om den boken någon gång om du vill!

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...