9 augusti 2013

Livet efter dig

Titel: Livet efter dig
Originalets titel: Me Before You (2012)
Författare: Jojo Moyes
Översättare: Emö Malmberg
Serie: Me Before You #1
Antal sidor: 398
Utgivningsår: 2012
Förlag: Printz Publishing
Läst: 6/8 - 7/8

Första meningen: "När han kliver ut ur badrummet är hon vaken."

Handling
Lou Clark och Will Traynor är så olika man kan vara. Lou bor hemma och försörjer sina föräldrar med lönen från kaféet där hon jobbar. Hon har inga ambitioner utanför den lilla stad där hon bott i hela sitt liv. Will var en atletisk A-personlighet, framgångsrik aktiemäklare med toppjobb i London och snygg flickvän. Tills en motorcykelolycka tog ifrån honom alltsammans.

När Lou blir arbetslös tar hon jobbet som den totalförlamade Wills sällskapsdam enbart för att hon inte kan hitta något annat, och hon behöver verkligen pengarna.

Will har bestämt sig hans liv är trångt och glädjelöst, och han vet exakt hur han ska få slut på alltihop. Lou bestämmer sig i sin tur för att få Will att ändra sig. 


Ingen av dem vet att de kommer att förändra varandra för alltid.

Vad jag tycker
Det är verkligen en vacker berättelse om vänskap, kärlek och att våga släppa taget. Boken är lättläst och det tycker jag var lite synd. Hade som gärna velat stanna kvar längre med Lou och hennes ganska knäppa, men roliga familj. Jag gillar när man får läsa om hur Will och Lous munhuggs och jag blir som glad av att läsa alla knäppa kommentarer de säger till varandra.

"Livet efter dig" är väldigt sorglig också och på flera ställen är jag nära att gråta. Jag tycker att boken känns trovärdig, om hur svårt det kan vara för både unga människor och lite äldre att få ett jobb mitt under en lågkonjunktur. Jag levde mig verkligen in i boken och den är jättebra! Jag tror att den skulle bli väldigt bra som film, så nu tänker jag hoppas att det finns någon som vill filmatisera den.

Jag ger boken 5.0.

Jag har inte läst något av denna författare tidigare.

2 kommentarer:

  1. Vi verkar tycka om boken lika mycket! Och jag håller med - den skulle göra sig utmärkt som film.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, absolut! Min mamma har också läst den och hon tyckte också om den :)

      Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...