16 augusti 2013

Cirkeln

Titel: Cirkeln
Originalets titel: -
Författare: Mats Strandberg, Sara Bergmark elfgren
Översättare: -
Serie: Engelsforstrilogin #1
Antal sidor: 516
Utgivningsår: 2011
Förlag: Rabén & Sjögren
Läst: 11/8 - 12/8

Första meningen: "Hon väntar på ett svar men Elias vet inte vad han ska säga."
Handling
Apokalypsen börjar i Bergslagen. Engelsfors. Vackert namn, risig stad. Omgiven av djupa skogar där människor ofta går vilse och försvinner. En natt då månen färgats mystiskt röd förs sex tonårstjejer till den  nedlagda folkparken. De har inget gemensamt. De vet inte hur de kommit dit eller varför de är där, men utan varandra kommer de inte att överleva.

Vad jag tycker
Jag var lite orolig när jag började läsa "Cirkeln" att den inte skulle leva upp till mina skyhöga förväntningar. Men den gjorde det och jag är fortfarande lite tagen av hela upplevelsen. Jag tycker om omslaget och jag gillar också omslagen till de andra böckerna i serien. Jag tycker att författarna är väldigt samspelta och jag märkte aldrig att det var två stycken som hade skrivit boken heller.

Jag tycker verkligen om karaktärerna, de är så realistiska att det inte är klokt. Fast det kan ju också ha att göra med karaktärerna är i min ålder och därför kan jag verkligen känna igen mig i flera av dem. Jag känner kanske mest igen mig i Minoo och det är också hon som är min favoritkaraktär. I början hade jag ganska svårt att hålla reda på alla personer, men när jag väl gjorde det så blev boken mycket bättre. Jag gillar att det i en liten, tråkig stad som inte verkar vara särskilt speciell, egentligen är det med spännande övernaturliga händelser.

Boken är väldigt lättläst och spännande. Jag slukade i mig boken på två dar och jag kommer att försöka läsa de andra delarna snart. Jag kan verkligen förstå att boken har fått många ungdomar som inte läser särskilt ofta att faktiskt läsa och tycka om den. "Cirklen" väcker verkligen läslust hos mig, den har ett sånt driv och bra tempo som gör att man glömmer både tid och rum.

"Cirkeln" kan vara en av de bästa böcker jag läst i år så därför får den 5.0.

Jag har inte läst något av dessa författare tidigare.


5 kommentarer:

 1. Helt enig med deg, denne boken er noe av det beste jeg har lest! Og du kan glede deg til Eld, for den er om mulig enda bedre. Jeg klarte ikke å vente på den norske oversettelsen, og kjøpte den på svensk. Nå ser jeg fram til den siste boken i serien og håper den kommer snart :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det låter som om jag har bra läsning framöver alltså! :) Måste skynda mig att få tag på Eld nu :)

   Radera
 2. Jag vet inte hur gammal du är men kan man vara "för gammal" för den serien? Alltså är den egentligen för 15 åringar typ eller kan jag som är 26 år också läsa den. Den är inte inte "barnslig" serien? tacksam för svar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man kan absolut inte vara för gammal för serien! :) Jag tycker inte att den är speciellt barnslig och många kan nog känna igen sig i karaktärerna från när man själv var tonåring tror jag.

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...