31 augusti 2013

Bokbloggsjerka 30 augusti - 2 september

Nu är det äntligen helg och dags för Annikas bokbloggsjerka. Veckan fråga tycker jag var lättare än förra veckans.

Veckans fråga är: Vilken bok/vilka böcker längtar du mest av allt efter just nu?

Stad av aska  av Cassandra Clare.
Det är den andra delen i serien "The immortal instruments". Jag läste den första delen tidigare i sommar och jag tyckte den var jättebra. Så jag ser verkligen fram emot den andra delen!

Fördelarna med en kollaps av Jonathan Tropper.
Jag har tidigare läst Boken om Joe av samme författare så jag vill gärna läsa fler böcker av honom. Jag gillade språket och karaktärerna i "Boken om Joe" och jag hoppas jag kommer tycka lika bra om "Fördelarna med en kollaps".

Mellan rött och svart av Jan Guillou.
Jag har läst de tidigare böckerna i Jan Guillous serie "Det stora århundradet" och jag äger de också. Det har blivit en serie som jag vill och ska äga alla böcker i. Så fort jag har sett att det kommit ut en ny del säger jag till mamma och pappa att jag vill ha/önskar den boken. Jag ser fram emot att fortsätta läsa om bröderna Lauritzen.

Smaragdgrön av Kerstin Gier.
Jag har läst den första delen, "Rubinröd" och jag har lånat hem den andra delen "Safirblå". Jag tyckte verkligen om den första delen, språket var roligt och det var verkligen feelgood-fantasy. "Rubinröd" var så härlig att läsa och jag hoppas att de andra delarna är det också.

12 kommentarer:

 1. Den första i Jan Guillios serie har jag liggande och den skall läsas, men det ligger en del före. Gillar honom trots att jag drev med honom i mitt eget jerkainlägg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker den boken är den bästa hittills så jag hoppas du tycker om den. Lite störigt var att jag kunde höra Guillous röst när jag läsa Brobyggarna och Dandy... :)

   Radera
 2. Stad av aska ser jag också mycket fram emot! Eller City of Ashes, har bestämt mig för att läsa resten av serien på engelska :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Roligt! Jag funderar på att eventuellt läsa om serien senare med då på engelska :)

   Radera
 3. Åh, funderar på om man bör läsa The Immortal Instruments, har ju sett reklamen för filmen.. Får nog sätta upp den på min att läsa-lista!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det tycker jag verkligen att du ska göra! Jag tyckte Stad av skuggor var så bra.

   Radera
 4. Här var en del som jag är nyfiken på, alla utom Guillou egentligen :)

  SvaraRadera
 5. nya namn för mig! utom Guillou, så klart. spännande!

  SvaraRadera
 6. Tropper har jag läst om hos andra så nu är jag nyfiken!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...