14 augusti 2013

Du glömde säga hej då

Titel: Du glömde säga hej då
Originalets titel: What Happened to Goodbye (2011)
Författare: Sarah Dessen
Översättare: Gudrun Samuelsson
Serie: -
Antal sidor: 434
Utgivningsår: 2012
Förlag: Rabén & Sjögren
Läst: 9/8 - 11/8

Första meningen: "Bordet var kladdigt, det var ett flottigt fingeravtryck på mitt glas och vi hade suttit i tio minuter utan att se skymten av någon servitris."Handling
Ännu en ny stad och ännu en ny skola. Inte för att Mclean har något emot det. Tvärtom, hon tycker att det ska bli ganska skönt att gå vidare, att börja om, att bli någon ny. På ett nytt ställe kan hon vara vem hon vill: den klämkäcka hejarklacksledaren, den svåra tjejen som klär sig i svart eller hon som känner alla och går på alla fester. Mclean är van att byta roll, för hon och hennes pappa flyttar ofta. Väldigt ofta.
Men när de kommer till Lakeview blir allt annorlunda. Mclean har redan bestämt vem hon ska vara, men det hjälper inte. Plötsligt står hon där utan förklädnad, och den enda hon kan vara är sig själv. Men vem är egentligen den riktiga Mclean? Kanske kan grannkillen Dave hjälpa henne att ta reda på det?


Vad jag tycker
"Du glömde säga hej då" passade perfekt nu under sommaren, det var en riktig feel-good som ju kan vara härligt ibland. Först måste jag berömma omslaget, jag tycker det är så vackert och på något sätt ganska somrigt. Dessutom så gillade jag det snygga mönstret i början av varje kapitel.

Boken var lätt att läsa och de sista 100 sidorna bara flög iväg i rasande fart. Jag gillade de omsorgsfullt tecknade karaktärerna och jag kunde känna igen mig själv i flera av de, kanske framförallt Deb och Dave. Jag hade dock ganska svårt för Mcleans föräldrar i början och hur de behandlande henne i samband med skilsmässan.

Boken handlar om att hitta sig själv, vem man är, och det tycker jag skildras på ett mycket vackert sätt. Den handlar också om kärlek och vänskap och jag tycker om Mcleans vänner, de är så roliga och sprudlande. Jag gillar också slutet i "Du glömde säga hej då", det var verkligen passande in på ett så fint sätt.

Jag kommer absolut att läsa mer av Sarah Dessen i framtiden.

Jag ger boken 4.5.

Jag har inte läst något av denna författare tidigare.

1 kommentar:

  1. Sv: Jag har precis läst ut Cirkeln för andra gången och älskar den också!

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...