5 juli 2015

En smakebit på søndag: Vredens druvor


Det är söndag igen och dags för en smakebit på søndag på den norska bokbloggen Flukten fra virkeligheten. Utmaningen går ut på att man delar med sig av några meningar ur boken man läser just nu. HÄR kan ni läsa mer.      

I helgen har vi varit på resande fot, men nu är vi hemma igen. Idag har vi faktiskt haft ganska fint väder, soligt och inte så blåsigt. Annars har det mest varit halvmulet och blåst kallt. Jag har inte hunnit läsa speciellt mycket i helgen, det var först idag som jag kunde läsa lite grann i bilen på hemvägen.

Min smakebit kommer från Vredens druvor av John Steinbeck. Jag har haft väldigt svårt för att komma in i boken ordentligt, men nu tycker jag att den blir lite bättre. Det är främst det att jag upplever den som ganska trögläst, fast egentligen så tycker jag att själva handlingen är intressant. 

Smakebiten kommer från sidan 143.

Hela familjen klättrade upp i bilen; mamma hjälpte in farmor och satte sig bredvid henne. Al startade motorn och de fortsatte. 
Fyrtio kilometer från Castle till Paden och solen passerade zenit. Och kylarlocket började vicka och ånga frusta ut. En bit från Paden stod ett skjul vid vägen med två bensinpumpar framför; bredvid staketet en vattenkran med slang. Al bromsade in och parkerade bilen med kylaren vid kranen. När de stannade, reste sig en stor och kraftig karl, röd i ansiktet och på armarna, från stolen bakom bensinpumparna där han suttit, och gick fram mot dem. Han hade bruna randiga byxor, hängslen och skjorta utan ärmar; och på huvudet bar han en silverbronserad solhjälm av papp. Svetten låg i pärlor utför näsan och under ögonen bildade rännilar i vecken på halsen. Medan han marscherade fram mot dem såg han beslutsam och avskräckande ut. 


32 kommentarer:

 1. Den läste jag för länge sedan och borde nog läsa om den. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det brukar vara ganska intressant att läsa om en bok som man har läst tidigare. Trevlig kväll!

   Radera
 2. Tack för smakbit och boktips!

  SvaraRadera
 3. Jag funderar fortfarande på om jag ska ge mig på denna eller ej, men det känns lite som att jag fått nog av klassiker för ett tag nu :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag förstår det! Jag läser klassiker alldeles för sällan så ibland tycker jag det är roligt att läsa det :) Trevlig kväll!

   Radera
  2. jag håller med dig om att detta är en trögläst bok. jag gillade den inte även om jag vet att den skildrar en svår tid och och hur människorna hade det då. tack för smakebiten!

   Radera
  3. Jag försöker verkligen att se det ur ett sådant perspektiv, men just nu känns det väldigt segt. Jag hoppas att den blir bättre, men jag känner mig en gnutta skeptisk. Trevlig kväll!

   Radera
 4. Den här har jag velat läsa så länge. Läste Of mice and men för ett par år sedan som jag fullkomligt älskade.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Detta är det första jag läser av Steinbeck, men även fast jag inte är så jätteförtjust i denna kommer jag kanske också att läsa Möss och människor :)

   Radera
 5. Denne leste jeg for noen år siden. Skjønner godt hva du mener med at den var vanskelig å komme inn i, selv slet jeg meg gjennom hele. Men i det minste kan jeg krysse av en klassiker på listen ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Försöker tänka lite så :) Och att den egentligen är ganska intressant. Vi får se hur det går med läsningen av den framöver :)

   Radera
 6. Vet att jag har läst den och tyckte om den - men minns inte så mycket av den ;) Kanske dags att läsa om den.
  Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hittills så är jag inte så förtjust i den, men det kan ju ändras :)

   Radera
 7. Minns den som ganska seg och långtråkig... Tack för smakbiten. Ha en bra söndagskväll!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker också den känns seg och långtråkig... Men vi får väl se vad jag tycker när jag läst ut den :)

   Radera
 8. Tack för smakbiten! Okänd bok för mig. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Roligt att jag kunde tipsa om en ny bok :)

   Radera
 9. Tack för smakbiten. Den här läste jag bestämt en gång i ungdomen ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Roligt, jag är inte så förtjust i den än men det kan ju ändras :) Trevlig kväll!

   Radera
 10. Det var oerhört många år sedan jag läste denna bok. Kanske dags för omläsning. Tack för smakbiten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Varsågod :) Hoppas du går en fin vecka!

   Radera
 11. Läste den för länge sedan o tyckte då väldigt bra om boken, skulle gärna tänka mig en omläsning av denna, blev inspirerad till det nu. :)
  Tack för smakbit!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Roligt att jag kunde inspirera :) Jag vet inte riktigt vad jag tycker om den än, jag hoppas på att den blir lättare att läsa :)

   Radera
 12. Tack för smakbiten! Det här är en klassiker som jag tänkt läsa men blir lite fundersam nu när jag hör att den är trögläst och seg....;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den är ju intressant, men tyvärr så tycker jag den är ganska seg :) Men den är definitivt värd en chans, du kanske tycker annorlunda än mig :)

   Radera
 13. Blir lite avundsjuk på dig som kan läsa i bilen; själv blir jag illamående direkt när jag läser i bil, t.o.m när jag typ kollar facebook:) Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har aldrig haft några problem med att läsa i bilen och det är jag faktiskt glad för :) Vad besvärligt det måste vara att bli illamående när man åker bil!

   Radera
 14. Läste den för många år sedan och nej det var inte my cup of tea

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag känner väl lite desamma som du, men jag hoppas hela tiden att den blir bättre :)

   Radera
 15. Jag läste den för ett antal år sedan och tyckte mycket om den. Jag gillar Steinbeck :) Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hoppas att den blir bättre nu när man börjat komma in i den, för själva handlingen är ju intressant :)

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...