29 juli 2015

Sherlock säsong 2


Handling 
A Scandal in Belgravia
Avslöjande fotografier och ett fall av utpressning hotar själva kärnan i det brittiska etablissemanget. Holmes och Watson blir snart del i en kamp mot global terrorism, korrupta CIA-agenter och en hemlig sammansvärjning mot den brittiska regeringen. Detta fall kommer att kasta en längre skugga över deras liv än de kunnat föreställa sig. Den store mästerdetektiven ska nämligen påbörja en lång duell med en motståndare lika kall, hänsynslös och briljant som han själv - Irene Adler kommer för alltid vara kvinnan i Sherlock Holmes liv.

The Hounds of Baskerville

I mästerdetektivens mest berömda fall tar Sherlock och John reda på sanningen om den monstruösa best som förefaller ha dödat Henry Knight, fadern till deras klient. En hund från helvetet - det som först låter som en fantasiprodukt betraktas som något helt annat på en hemlig militärbas. 

The Reichenbach Fall
Towern i London, fängelset i Pentonville och Bank of England - samtliga drabbas av inbrott under en och samma dag. Bara James Moriartys hjärna kan ligga bakom en så storskalig och komplicerad manöver. Snart framträder det bakomliggande, mörka, syftet med det hela - ett noga iscensatt möte mellan två genier. En slutlig uppgörelse nalkas.


Säsong 2 bestod av 3 avsnitt och i huvudrollerna ses bland annat Benedict Cumberbatch och Martin Freeman. 

Mina tankar 
Sherlock blir bara bättre och bättre! Avsnitten är spännande och jag lyckas aldrig räkna ut hur det ligger till. Det som jag kanske tycker mest om med serien är samspelet mellan Sherlock och Watson. Det kan leda till en hel del roliga kommentarer! 

Något som jag också tycker om med serien är just det att man aldrig riktigt kan räkna ut hur det hänger ihop och varje avsnitt innehåller också flera plot-twists (?) och man vet riktigt aldrig vad som ska hända. 

Skådespelarna är också riktigt duktiga! Speciellt då Benedict Cumberbatch som gör en väldigt bra rolltolkning av Sherlock. 

Som jag nämnt tidigare någon gång, är serien också så himla snyggt gjord. Specialeffekterna är riktigt snygga och det gör det gör det ännu mer intressant att se serien. 

Det tog ganska lång tid för mig att se den andra säsongen, trots att det bara är tre avsnitt. The Hounds of Baskerville var riktigt spännande, men jag tyckte att den var lite läskig också. 

Säsongsavslutningen The Reichenbach Fall var hel briljant! Och genialt! Jag tror att jag har sett just det avsnittet tidigare, men det är så sjukt bra! Moriarty är verkligen en "bra" skurk och jag gillar hans interaktioner med Sherlock. 

Jag vet lite hur säsong 3 börjar, så tyvärr gjorde det att jag visste mer om vad som skulle hända i säsongavslutningen. Jag ser verkligen fram emot att se den tredje säsongen, men jag tror att jag kommer vänta ett tag med att se den. 

Sherlock säsong 12 kommentarer:

  1. ÄLSKAR denna serie :) var tvungen att skriva det med stora bokstäver :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, ja den är riktigt bra! Jag ska spara tredje säsongen lite :)

      Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...