24 maj 2017

Film: Recipe for Love

Handling
An earnest, culinary school hopeful, clashes with a big shot celebrity chef when she is assigned to ghostwrite his cookbook. As they struggle to get through each recipe together, their mismatched cooking styles and misunderstood pasts threaten to send the cookbook up in flames. But after they both dig deeper into the heart of their shared passion, a romance becomes more likely to spark.

Filmen är 84 minuter lång och regisserad av Ron Oliver. I huvudrollerna ses bland annat Danielle Panabaker, Shawn Roberts och Pascale Hutton. Filmen hade premiär på Hallmark 11 oktober 2014.

Jag såg filmen 27 april.

Mina tankar
Måste säga att jag verkligen har fastnat för en del av Hallmarks filmer, men jag kan inte förklara varför. Det är lättsam underhållning och det är inte heller något som jag kommer att komma ihåg någon längre tid, men det är bra underhållning för stunden. Dessutom är filmerna inte så långa.

Precis som titeln antyder kretsar väldigt mycket kring Recipe for Love om matlagning och kärlek. Det är mysigt att se de två huvudkaraktärerna bli vänner och mer därtill när de står och lagar mat tillsammans. Vissa scener blir lite väl pinsamma för min smak, men allt som allt är det en underhållande film som utspelar sig i fina miljöer.

I mina ögon är detta en dramafilm, men det finns vissa komiska inslag, som för mig nästan är nödvändiga för att jag ska tycka om en film. Det bästa är när inte ens fokuset ligger på att det ska vara roligt, utan att det bara händer i förbifarten i en liten kommentar eller liknande.

Recipe for Love är en mysig film om matlagning och jag blev i alla fall sugen på att laga mer mat och baka efter att ha sett denna.


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...