19 maj 2017

Helgfrågan v.20


Den här helgen är jag ledig och senare idag ska vi uppvakta morsan som fyller år. Nu på morgonen tänkte jag passa på att blogga lite och svara på Helgfrågan.

Vilken är din sämsta läsmånad och varför tror du det är så?

Jag tror att det varierar vilken min sämsta läsmånad är, det beror på flera saker. Dels beror det till viss del på vilka böcker jag läser, om jag läser flera tjocka böcker så kommer jag inte hinna läsa lika många om jag läser fler kortare böcker. Har också märkt att det beror på hur mycket jag jobbar och främst hur mycket helger. Jag hinner läsa mer om jag är ledig fler helger, då jag slappnar av på ett helt annat sätt och är ledig fler dagar. Om jag kollar hur mycket jag har läst vissa månader, så brukar februari inte vara någon bra läsmånad, då den är lite kortare än de andra. De månader jag läser mest brukar nog vara på sommaren, speciellt när jag har semester.

I år tycker jag läsningen har gått hyfsat, har i alla fall lyckats läsa 4-5 böcker varje månad, ibland mer. Det får nu anses vara rätt mycket för att vara mig. Läsningen nu under maj har kanske inte varit på topp, just nu har jag bara läst två böcker, men böckerna jag valt att läsa den här månaden har varit rätt tjocka.

Bonusfråga: Vad läser du just nu?

Just nu läser jag Winter av Marissa Meyer, har läst drygt halva boken och jag hoppas jag ska hinna läsa ut den i helgen. Den är riktigt bra och spännande!

26 kommentarer:

 1. Svar
  1. Hela den serien är riktigt bra, bara synd att de inte översätter den sista delen...

   Radera
 2. Man kanske ska räkna antal lästa sidor i stället för antal böcker för statistiken blir ju inte riktigt rättvis om man läser 3 korta böcker eller om man läser en jättelång.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis, det kan bli lite missvisande om man bara ska gå efter antalet.

   Radera
 3. konstigt sätt att inte översätta sista delen i en serie.

  SvaraRadera
 4. Jag är nog generellt sett tvärtom, det är vanligare att det blir mindre läst över sommaren, men det beror ju oftast på att det är så mycket annat som ska göras då.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är nog olika för alla, beror på hur mycket man har att göra vissa tider på året :)

   Radera
 5. Winter ser ut som fantasy - vad är det för genre? Obekant för mig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skulle säga att det är lite mer science fiction än fantasy. Hela serien är inspirerad av de klassiska sagorna Askungen, Rödluvan, Rapunzel och Snövit och utspelar sig i en futuristisk värld.

   Radera
 6. Jag mejlade förlaget och de berättade att de inte tänker översätta den här boken, det kostar för mycket :-( Så nu måste jag och dottern ta ställning om vi ska läsa den på engelska...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är så irriterande när de slutar mitt i! Men hennes nyaste bok tänker de tydligen översätta...

   Radera
 7. Har läst två böcker i Marissa Meyers serie och måste verkligen fortsätta med serien snart.

  SvaraRadera
 8. Vanligtvis har jag dålig koll, men den här sommaren kommer det inte att bli mycket läst.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hoppas på en bra sommar läsmässigt, det är då jag hinner läsa som mest :)

   Radera
 9. Kanske stämmer det att det blir en liten extra läsdipp i februari, har inte bästa kollen känner jag. ;)

  SvaraRadera
 10. Det där ned att räkna antal lästa böcker per månad är klurigt, blir lätt missvisande när en räknar eftersom böcker är olika tjocka och jag som både läser och lyssnar - ljudböcker tar oftast längre tid än att läsa, frågan är hur en mäter det ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis, kanske lättare att räkna antalet sidor istället:)

   Radera
 11. Riktigt bra böcker brukar ta längre tid, de berör mer och jag behöver ibland stanna upp och låta det jag läst sjunka in, då blir det inte lika många böcker lästa. För mig är december sämst ut lässynpunkt. Halva släkten brukar fira jul hos oss, så jag har fullt upp hela månaden med att hinna göra allt julmysigt inför att 17 personer skall äta julmiddag, se på Kalle Anka och öppna julklappar här. Och så är det alla julavslutningar på barnens aktiviteter och så födelsedagar ovanpå det. Klart sämst månad för mig :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. December är nog en stressig månad för många. Du måste ha fullt upp i december!

   Radera
 12. Ja, egentligen är det nog mest rättvist att räkna sidor för läser man tjockare böcker blir det ju oftast färre böcker lästa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis att bara gå efter antalet kan vara missvisande

   Radera
 13. Den serien har jag sett lite här och var och omslagen lockar såklart, men tyvärr lockar inte genren.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...