23 maj 2017

Nyfiken på: Leona

Handling
En sjuårig flicka går naken och blodig mitt på blanka förmiddagen in på en bank i centrala Stockholm och lyckas få med sig ett miljonbelopp därifrån. Det osedvanliga rånet väcker snabbt stort uppseende. Den unga Leona Lindberg, brottsutredare vid Roteln för Grova Brott vid Citypolisen, får ärendet på sitt bord. Utredningen innehåller en rad märkliga omständigheter och spåren visar sig så småningom leda åt ett oväntat håll.

Leona är erkänd för sin yrkesskicklighet och samtidigt en udda fågel inom poliskåren, en kontroversiell outsider och ensamvarg som inte drar sig för att ta till ibland rent våghalsigt oortodoxa metoder om de helgar hennes syften. 


Varför jag vill läsa den
Har varit nyfiken på denna serie riktigt länge, men det finns så mycket böcker man vill läsa och så lite tid. Ett av skälen till att jag är så nyfiken på denna serie är att författaren Jenny Rogneby själv har arbetat som brottsutredare och dessutom är kriminolog, och jag tänker mig att det kan bidra till att göra boken ännu mer verklighetstrogen. Att det dessutom verkar vara en något okonventionell polis i huvudrollen låter bara spännande. Ska försöka att läsa den nu i sommar.

4 kommentarer:

 1. Gillade första boken om Leona jättemycket!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ser fram emot att läsa den :)

   Radera
 2. Jag är också jätte nyfiken på den här!! :)

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...