16 maj 2017

Nyfiken på: Det förlovade landet

Handling
Efter ett fylleslag vaknar Bengt Andersson upp i semesterparadiset på Gran Canaria. I deras bungalow ligger hans hustru brutalt ihjälslagen. Själv minns han ingenting från gårdagskvällen - är det han som är den skyldige? Polisen griper honom och lösningen på mordet verkar till en början enkel.

Samtidigt inträffar en serie attentat mot olika turistanläggningar. Journalisten Sara Moberg och den norske före detta polisen Kristian Wede hittar kopplingar som går ända tillbaka till femtiotalet då de första svenska charterresenärerna landsteg på Gran Canaria. När en svensk turistguide mördas i en kyrka tar fallet en ny dramatisk vändning.

Samtidigt som utredningen pågår brottas Sara med funderingar inför sin stundande 50-årsdag. Vad hände med drömmarna? Vart tog livet vägen? Ska man nöja sig med det man har?
 


Varför jag vill läsa den
Jag läste den första delen i serien förra året och det var en underhållande deckare. Det som gjorde att jag fastande för den var nog den miljö som den utspelar sig i. för mig känns Gran Canaria rätt så exotiskt, åtminstone när det kommer till miljöer i böcker. Därför är jag såklart sugen på att läsa uppföljaren Det förlovade landet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...