17 maj 2017

Enkätdags!


Jag tycker om att delta i taggar och enkäter av olika slag, och framförallt tycker jag om att läsa andras svar. Jag brukar spara alla intressanta taggar som bokmärken så att jag bara kan välja och vraka vilken jag vill göra. Nu är det väldigt länge sedan jag gjorde en tag, så tänkte göra denna som jag hittat hos Cute but bookish.

1. Var någonstans läser du helst din bok?
Det är lite olika, men för det allra mesta så blir nog det i soffan, sängen eller i någon fåtölj. Men jag brukar kunna läsa på de flesta ställen.

2. Din favoritbok?
Omöjligt att välja! Det finns så många böcker som är fantastiska men av helt olika anledningar och när jag ska välja favoritbok beror det också på vilket humör jag är på när jag ska välja. Det första som poppar upp i huvudet är Svindlande höjder av Emily Brontë och Och så var de bara en av Agatha Christie.

3. Vilken bok läser du för tillfället?
Just nu håller jag på med Winter av Marissa Meyer, en riktig tegelsten på lite drygt 800 sidor. Det är sista delen i The Lunar Chronicles, Så här långt är den riktig bra, om än det känns lite tråkigt att det är sista delen.

4. Köper du eller lånar du dina böcker?
För det mesta så lånar jag mina böcker, det är billigare och så bor jag typ bara fem minuter från bibblan. Numera kan det hända att jag köper lite mer böcker än innan, det går lite i perioder. Jag tycker mycket om att gå på second hand och liknande och köpa böcker men då är jag rätt restriktiv och väljer bara böcker som är i gott skick.

5. Hur ofta och hur länge läser du?
Jag försöker att läsa lite grann varje dag, en del gånger går det bra andra inte. Försöker ha som regel att läsa minst en halvtimme varje kväll innan jag ska sova. Den allra mesta läsningen gör jag på mina lediga helger, då kan jag sitta och läsa i timmar.

6. Hur brukar du avsluta din läsning? Vid en speciell del, kapitel eller sida?
Helst slutar jag att läsa när det blir en nytt kapitel, men det är inte alltid det går. Då försöker jag bara hitta någonstans där det blir bra att pausa, som vid en ny styckindelning till exempel.

7. Vilken bok levde inte upp till dina förväntningar?
Det är aldrig roligt att bli besviken på en bok och som tur är händer det inte alltför ofta. Den senaste boken jag blev besviken på var Midnattssolens timme av Cecilia Ekbäck. Den passade inte mig, fast den hade potential till att vara riktigt bra och hade ingredienser som i vanliga fall skulle passa mig perfekt.

8. En bok som du gärna vill läsa?
Massvis! Min TBR på Goodreads innehåller drygt 1100 böcker så det är svårt att välja ut någon speciell. Just nu känner jag lite för att läsa feelgood så skulle inte ha något emot att läsa exempelvis Mhairi McFarlane eller Lucy Dillon.

9. Favoritbok från barndomen?
Vet inte riktigt vad jag läste när jag var liten, men spontant kan jag känna att Astrid Lindgren borde finnas med på listan över barndomens favoriter. Vet också att jag hade en period när jag läste mycket hästböcker och att jag var väldigt förtjust i Lin Hallbergs serie Rackastallet.

10. Favoritgenre på böcker?
Läser det mesta och vilken genre jag föredrar varierar rätt så mycket. Några favoriter just nu är deckare, young adult och feelgood.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...