6 september 2017

Film: Bad moms

Handling
Liksom många andra mammor tar Amy hand om alla utom sig själv. Hennes liv är perfekt: ett lyckligt äktenskap, högpresterande barn, ett vackert hem och 365 perfekta hårdagar om året. Hon bakar till skolan och sitter med i alla kommittéer - allt medan hon gör karriär. Men strax under ytan är Amy på bristningsgränsen av alla krav. Vad skulle hända om hon gjorde det hon ville för en gångs skull?  Amy får nu kontakt med två andra mammor i samma situation. Tillsammans bestämmer de sig för att lämna sina inrutade liv för att leva livet, något som inte ses av blida ögon av klicken av perfekta mammor.

Filmen är 100  minuter lång och regisserad av Jon Lucas och Scott Moore. I huvudrollerna ses bland annat Mila Kunis, Kathryn Hahn, Kristen Bell och Christina Applegate. Filmen hade svensk premiär 12 augusti 2016.

Jag såg filmen 31 juli.

Mina tankar
Jag hade inga speciella förväntningar på Bad moms, men det hela slutade med att jag blev positivt överraskad. Den var roligare än vad jag trodde, om än skämten i mitt tycke ibland blir lite för grova. Det var också en väldigt lagom lång film, jag blev aldrig uttråkad och mitt intresse hölls vid liv under hela filmen.

Detta är lite som Baksmällan, men med kvinnliga skådespelare och kvinnor som hamnar i typiskt manliga situationer och om kvinnor som beter sig lite som en del män och tar plats. Jag tycker det var rätt befriande att se att även kvinnorna tog plats och att det var de som var i huvudrollen. De tre kvinnorna som spelar huvudrollen gör bra prestationer och jag blir särskilt förtjust i Hahn som jag tycker är den största komiska stjärnan i filmen.

Bad moms var som sagt underhållande och jag ser fram emot att se uppföljaren som kommer bli någon sorts julfilm också.


4 kommentarer:

  1. Såg trailern för denna när jag var på bio innan den kom ut. Min första tanke var "no, no, no", haha. Så nä, inget för mig men kul med en filmrecension också :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Så olika vad man har för smak, det var en skön film att koppla av med :)

      Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...