29 september 2017

Läsplanering oktober

Nu är vi snart inne i oktober, det är en månad som jag trots mörkret är ganska förtjust i. Fyller dessutom år i slutet på månaden och jag gillar att man kan börja tända ljus och ha det mysigt. Precis som vanligt tänkte jag göra en läsplanering för månaden, som säkert är alldeles för ambitiös.

Den bok som står högst upp på min TBR för tillfället är Simona Ahrnstedts nya Allt eller inget, men jag vet inte om jag kommer hinna få tag på den och läsa den i oktober. Har väntat på boken i evigheter känns det som och jag är så glad att den snart är här! Om jag inte hinner med den i oktober får jag läsa den i november istället.

I min boktolva tog jag med Tahereh Mafi då jag har väldigt nyfiken på hennes Shatter me-serie. Jag tänkte börja med att läsa Rör mig inte! och jag tycker handlingen låter så himla spännande.

Nästa bok jag vill hinna med att läsa är De öde fälten av Elly Griffiths. Jag brukar tycka om att läsa en Ruth Galloway-bok då och då och nu har lusten smugit sig på igen. Som vanligt har jag höga förväntningar på boken och jag tror med all säkerhet att de kommer infrias.

Försöker att läsa en fakta, biografi eller fackbok varje månad och den här månaden tänkte jag läsa den tredje boken i The Midwife Trilogy av Jennifer Wort. Eftersom den inte finns översatt får jag helt enkelt läsa Farewell to the East End: The Last Days of the East End Midwifes på engelska. Ser riktigt mycket fram emot den då de två tidigare böckerna har varit stora favoriter hos mig. Det ska bli spännande att se hur det går att läsa den på engelska också.

Sen vill jag gärna också hinna med Jag är ju så jävla easy-going av Jenny Jägerfeld. Det är en ungdomsbok jag  har varit nyfiken på länge och ser fram emot att läsa. Ska bli intressant att läsa en bok där huvudkaraktären har ADHD och hur det gestaltas.

Jag har länge varit intresserad av att vara med i en bokcirkel, men jag känner inte till några i min närhet så därför har jag gått med i några på nätet och jag hoppas jag ska hinna med att läsa allihopa. På Goodreads är jag med i gruppen We Love Books och där ska vi läsa Problemet med får och getter av  Joanna Cannon. Har inte hört talas om den så mycket tidigare men jag lockas verkligen av titeln och boken låter spännande så det ska bli kul att läsa den.

På facebook jag med i en grupp där vi ska läsa Mitt namn är Lucy Barton av Elizabeth Strout, det är kanske inte en bok jag skulle ha valt att läsa själv men ibland kan det vara bra att utmana sig själv och läsa böcker utanför sin komfortzon. Dessutom har den bara kring 170 sidor så det borde inte vara några problem.

Sincerely Johanna har i oktober tänkt läsa om En ö i havet-serien bestående av En ö i havet, Näckrosdammen, Havets djup och Öppet hav av Annika Thor och jag bestämde mig för att hoppa av. Jag vet att jag läste dem när jag var yngre och nu när de har kommit i ropet igen har jag fått ett sånt sug efter att läsa om böckerna, trots att det inte är något jag brukar göra.

Detta känns som en alldeles för ambitiös TBR, och om jag skulle klara av det så skulle jag bli otroligt imponerad över mig själv. Som tur är det inga tegelstenar och böckerna är inte så tjocka så jag har kanske en chans.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...