13 september 2017

Film: Harry Potter and the Deathly Hallows Part 1

Handling
Hogwarts är stängt på obestämd tid, och Harry säger till Ron och Hermione att även om skolan öppnar så tänker han istället ägna sig åt att försöka besegra Voldemort för gott. Det är dags att säga adjö till trollkarlsskolan, lärarna, eleverna och inte minst Harry Potter och hans vänner. Under den sjunde och sista årskursen får Harry slutligen veta vad hans öde har i beredskap, medan den oundvikliga sista striden mot Lord Voldemort närmar sig. 

Filmen är 146 minuter lång och regisserad av David Yates. I huvudrollerna ses bland annat Daniel Radcliffe, Emma Watson och Rupert Grint. Filmen hade svensk premiär 17 november 2010.

Mina tankar
Harry Potter följde många andra populära filmserier och delar upp den sista boken i två delar. Efter den här första delen tycker jag det känns som ett motiverat val. Precis som alla de andra filmerna är detta riktigt bra, men såklart är böckerna bättre.

Jag var lite besviken på den förra delen, då jag tyckte att de hade slopat väldigt mycket från boken. Den här gången blir jag istället imponerad över hur pass väl filmen följer boken. Som sagt så har filmerna gradvis hela tiden blivit mörkare och detta är nog den mörkaste hittills. Ändå finns det inslag av humor som jag verkligen gillar, speciellt scenerna när Harry, Ron och Hermione smyger sig in på ministeriet förklädda till andra personer. Rons kommentarer är bara bäst.

Alla skådespelare gör bra prestationer och jag gillar att vi får återse en del karaktärer från de tidigare filmerna, bland annat Dobby som var något av en favorit hos mig. Scenerna med honom lyckas både med att vara roliga, inspirerande och sorgliga samtidigt.

Jag tycker nog att Harry Potter and the Deathly Hallows hittills är den bästa filmen i serien, och just nu är jag riktigt spänd på att se den sista filmen.

Harry Potter and the the Philosopher's Stone
Harry Potter and the Chamber of Secrets
Harry Potter and the Prisoner of Azkaban
Harry Potter and the Goblet of Fire
Harry Potter and the Order of the Phoenix
Harry Potter and the Half-Blood Prince4 kommentarer:

 1. Jag har bara läst i den illustrerade Harry Potter-boken, den första av dem, men har boxen med allihop på engelska som jag har tänkt läsa. Kanske lagom julläsning :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Absolut! Jag tyckte serien blev bättre ju närmare slutet man kom :)

   Radera
 2. Hihi, vad olika de kan vara. Jag var såå besviken på denna och tyckte mest det kändes som någon "mellanfilm" eller liknande.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...